Linkurile care fac trimitere la website-ul tau sunt si in 2012 unul dintre cei mai importanti factori care determina pozitia unui website in motorul de cautare Google. Din pacate, nu este foarte usor sa obtii link-uri de calitate. Link building-ul poate fi comparat cu o cura de a reveni in forma dupa mesele copioase din perioada sarbatorilor.

Necesita munca multa si nu exista cai usoare

Nu conteaza daca vrei sa slabesti dupa sarbatori sau vrei sa obtii linkuri de calitate: trebuie sa investesti timp si efort.

Nu poti slabi 30 de kg intr-o luna si deasemeni nu poti ajunge pe prima pagina de la Google pentru un cuvant competitiv intr-un asemenea timp.

Daca vrei sa obtii rezultate durabile, trebuie sa muncesti continuu la linkurile tale si la continutul pe care il postezi pe website-ul tau.

Trebuie sa fii consecvent

SEO nu este o solutie de promovare instant. Nu te va ajuta deloc daca obtii multe linkuri intr-un timp foarte scurt si pe urma te opresti. Motoarele de cautare tin cont si de cate site-uri au facut trimitere catre website-ul tau de-a lungul timpului.

Este acelasi lucru si daca vrei sa slabesti: daca faci sport 12 ore intr-o singura zi dupa care nu mai faci nimic nu te va ajuta sa slabesti. Va fi chiar rau pentru sanatatea ta.

Este acelasi lucru si cand faci link building: daca obtii multe linkuri intr-o zi dupa care nu se mai intampla nimic, motoarele de cautare vor considera ca trisezi folosind un sistem automat de link building.

Daca vrei sa slabesti si sa fii in forma trebuie sa fii consecvent. Nu vei observa rezultate imediate dar vor fi modificari mici, constante, iar intr-o zi vei observa ca de fapt esti mult mai slab.

Link building-ul functioneaza exact la fel. Nu incerca sa pacalesti motoarele de cautare intrand in tot felul de scheme automatizate sau cumparand linkuri. Incearca sa obtii cateva linkuri pe zi (de preferat cat mai putine) o perioada cat mai lunga de timp iar rezultatele vor veni cu siguranta.

Sunt o multime de escroci

Industria SEO este plina de escroci care promit solutii rapide si usoare. Trebuie sa fii foarte atent. Daca ceva suna prea bine aproape sigur nu este si adevarat. Nu exista solutii usoare si rapide cum nu exista smecherii pe care le stiu doar 2-3 guru in domeniu.

Acelasi lucru se aplica si in sport sau daca vrei sa slabesti facand miscare. Exista tot felul de pilule miraculoase sau masinarii care promit rezultate rapide si usoare. Aceste metode sigur nu merg.

Este posibil sa pacalesti sistemul dar nu vei obtine rezultate durabile

Exista multe diete sau produse care te ajuta sa slabesti rapid. Din pacate, de cele mai multe ori, pierzi apa din corp cu aceste diete si in curand vei reveni la greutatea initiala.

Sa faci link building este destul de asemanator. Mai mereu, webmasterii au gasit diverse slabiciuni in algoritmul Google pe care le-au exploatat. Aceste slabiciuni le-au permis unora sa ajunga pe prima pagina de la Google fara sa faca toata munca grea.

Acest lucru tine de regula cateva saptamani sau poate luni, dar cand Google se prinde website-urile respective sunt penalizate si eliminate din index-ul Google. Este foarte riscant sa folosesti astfel de metode pentru a obtine pozitii bune pentru ca Google nu agreaza escrocii.

Rezultatele durabile merita

Persoanele care slabesc se simt mai sanatoase si mai fericite. Sa fii pe primul loc in rezultatele Google pentru cuvintele cheie potrivite, poate insemna mai multe vanzari pentru afacerea ta.

Decizia este la tine: Sa nu cazi in plasa produselor/serviciilor ieftine, bune si rapide care promit rezultate frumoase (de regula fara multa munca). Aceste produse/servicii nu va asigura rezultate pe termen lung si de regula va expun la riscuri majore.

Daca vrei sa ai succes cauta niste experti SEO cunoscuti in domeniu cu rezultate palpabile si de lunga durata.