Realizare website pentru dispozitivele mobile = RWD

Tendintele manifestate in ultimii ani, de accesare a site-urilor si aplicatiilor de pe internet prin intermediul unor dispozitive cu dimensiuni ale display-ului din ce in ce mai variate, pune pe jar posesorii de site-uri care isi doresc sa aiba un site comod-accesibil de pe orice tip de dispozitiv, de la cele cu display mare (desktop sau laptop, mai nou smartTV-uri) , pana la cele cu disply-uri mici (smartphone-uri si poate, in curand, chiar smartwatch-uri).

Pentru a obtine un site care sa ofere aceleasi conditii de calitate si navigatie indiferent de dispozitivul de pe care este accesat, exista doua variante, si anume, fie se proiecteaza un website separat pentru dispozitivele mobile, fie se utilizeaza Responsive Web Design (RWD), varianta cea mai la moda si pentru care, desi efortul initial este destul de semnificativ, pe parcurs, nu mai este atat de dificil de lucrat cu el.

Dupa cum se afirma pe blogurile de specialitate, 2015 va fi responsive sau nu va fi deloc, ramane sa decideti ce este mai bine pentru afacerea dumneavoastra si pentru imaginea firmei, in general.

Ce presupune designul responsive?

In primul rand, designul responsive presupune o organizare diferita a site-ului, in casete (griduri) fluide, care gliseaza unele in raport cu celelalte in functie de rezolutia ecranului de pe care este accesat, elemente cu dimensiuni versatile, imagini flexibile, site-ul avand totodata capacitatea de a recunoaste dimensiunile dispozitivului si de a alege versiunea optima de afisare, pentru o experienta superioara de navigare.

Avantajele unui site responsive design

  • Simple sharing – URL comun, indiferent de dispozitivul de pe care este accesat site-ul
  • Accesibilitate – site-ul se autoadapteaza oricarui tip de dispozitiv
  • Navigare optima pentru orice fel de rezolutie.
  • NO Duplicate Content – exista un continut unic fara a fi nevoie sa afisati de pe linkuri diferite acelasi continut

Dezavantajele unui site responsive

  • Costul de implementare este mai ridicat decat pentru un site clasic, dat fiind ca se renunta la gridurile fixe si este necesara practic organizarea site-ului astfel incat sa fie la fel de accesibila pe orice tip de dispozitiv

Cu ce va putem ajuta?

End Soft Design face parte din plutonul de firme IT care aloca timp si resurse pentru imbunatatirea continua a calitatii produselor livrate, fie ca este vorba de creare de site-uri, de gazduire web, s.a.

Deja ne putem lauda cu o serie intreaga de site-uri create responsive, site-uri de care clientii nostrii sunt deosebit de satisfacuti, atat din punct de vedere al adaptabilitatii cat si ca navigabilitate.

Pentru a solicita o cotatie de pret pentru website-ul existent modificat cu RWD sau pentru un website nou responsive va rugam sa ne trimiteti un mesaj prin formularul de contact aici.

Va propunem cateva exemple de website-uri responsive web design create de noi:

engleza-copiiCreat in culori vii, adaptate publicului-tinta, site-ul permite navigarea simpla, fiind conceput user-friendly, responsive.

zebraZebra este concurentul principal IKEA in tarile nordice. O firma moderna, orientata catre client, atenta la evolutia pietei, la cerintele si nevoile partenerilor si mai ales decisa sa inglobeze originalitate si modern, a considerat utila abordarea responsive tocmai pentru a putea atinge scopurile propuse.

morad-groupUn site profesional realizat pentru un grup de firme de renume, la care accesibilitatea este elementul de baza.

osl-groupGrup de firme pentru care cea mai noua tehnologie devine in scurt timp rutina, a considerat animatia responsive, varianta cea mai potrivita pentru a le reprezenta firma.

repomSite-ul creat pentru Repom este adaptat publicului-tinta al acestei firme, si utilizeaza designul responsive pentru a permite vizitatorilor obtinerea unei cantitati mari de informatie cu minim de efort, rapid si comod.

Ne-ar face o deosibita placere sa ne intalnim in realitate sau via web! Un prim pas ar fi mesajul tau: