Realizare website pentru dispozitivele mobile = RWD

Tendintele manifestate in ultimii ani, de accesare a site-urilor si aplicatiilor de pe internet prin intermediul unor dispozitive cu dimensiuni ale display-ului din ce in ce mai variate, pune pe jar posesorii de site-uri care isi doresc sa aiba un site comod-accesibil de pe orice tip de dispozitiv, de la cele cu display mare (desktop sau laptop, mai nou smart TV-uri) , pana la cele cu disply-uri mici (smartphone-uri si poate, in curand, chiar smartwatch-uri).

Pentru a obtine un site care sa ofere aceleasi conditii de calitate si navigatie indiferent de dispozitivul de pe care este accesat, exista doua variante, si anume, fie se proiecteaza un website separat pentru dispozitivele mobile, fie se utilizeaza Responsive Web Design (RWD), varianta cea mai la moda si pentru care, desi efortul initial este destul de semnificativ, pe parcurs, nu mai este atat de dificil de lucrat cu el.

Ce presupune designul responsive?

In primul rand, designul responsive presupune o organizare diferita a site-ului, in casete (griduri) fluide, care gliseaza unele in raport cu celelalte in functie de rezolutia ecranului de pe care este accesat, elemente cu dimensiuni versatile, imagini flexibile, site-ul avand totodata capacitatea de a recunoaste dimensiunile dispozitivului si de a alege versiunea optima de afisare, pentru o experienta superioara de navigare.

AVANTAJELE
unui site cu design responsive

Distrivuire rapidă

URL comun, indiferent de dispozitivul de pe care este accesat site-ul.

Accesibilitate

Site-ul se autoadapteaza oricarui tip de dispozitiv.

Cea mai bună experiență pentru utilizator

Navigare optima pentru orice fel de rezolutie.

Fără conținut dublat

exista un continut unic fara a fi nevoie sa afisati de pe linkuri diferite acelasi continut.

DEZAVANTAJELE
unui site responsive

Costul de implementare este mai ridicat decat pentru un site clasic, dat fiind ca se renunta la gridurile fixe si este necesara practic organizarea site-ului astfel incat sa fie la fel de accesibila pe orice tip de dispozitiv.

Cu ce va putem ajuta?

Vă propunem cateva exemple de website-uri responsive web design create de noi

engleza-copiiCreat in culori vii, adaptate publicului-tinta, site-ul permite navigarea simpla, fiind conceput user-friendly, responsive.

zebraZebra este concurentul principal IKEA in tarile nordice. O firma moderna, orientata catre client, atenta la evolutia pietei, la cerintele si nevoile partenerilor si mai ales decisa sa inglobeze originalitate si modern, a considerat utila abordarea responsive tocmai pentru a putea atinge scopurile propuse.

morad-groupUn site profesional realizat pentru un grup de firme de renume, la care accesibilitatea este elementul de baza.

osl-groupGrup de firme pentru care cea mai noua tehnologie devine in scurt timp rutina, a considerat animatia responsive, varianta cea mai potrivita pentru a le reprezenta firma.

repomSite-ul creat pentru Repom este adaptat publicului-tinta al acestei firme, si utilizeaza designul responsive pentru a permite vizitatorilor obtinerea unei cantitati mari de informatie cu minim de efort, rapid si comod.

Ne-ar face o deosibita placere sa ne intalnim in realitate sau via web! Un prim pas ar fi mesajul tau: