Creare site Responsive Web Design (RWD)

Realizare website pentru dispozitivele mobile = RWD

Folosirea device-urilor mobile pentru accesarea internetului a devenit foarte uzuală în ziua de azi, motiv pentru care este esențial ca posesorii de website-uri să se asigure că acestea sunt compatibile cu orice device, indiferent de tipul acestuia și dimensiunea display-ului. Un website modern și bine realizat trebuie să arate impecabil atât de pe desktop-uri și laptopuri, cât și pe telefoane, smart TV-uri sau chiar smartwatch-uri.

Există două soluții pentru a realiza un website care să asigure aceeași calitate și ușurință în navigare, indiferent de dispozitivul folosit pentru accesare. Prima dintre acestea este realizarea unui website separat dedicat dispozitivelor mobile. A doua variantă presupune utilizarea Responsive Web Design (RWD). În ciuda faptului ca această opțiune este mai complexă, este recomandată în majoritatea cazurilor datorită tuturor avantajelor pe care le asigură.

Ce înseamnă design-ul responsive?

Designul responsive presupune organizarea diferită a site-ului în casete fluide, iar acestea pot fi adaptate diferite elemente cu dimensiuni versatile, imagini flexibile și nu numai în funcție de rezoluția ecranului de pe care este accesat. Astfel, site-ul are capacitatea de a recunoaște dimensiunile dispozitivului și de a alege versiunea optimă de afișare, pentru o experiență excelentă de navigare pentru utilizatori.

AVANTAJELE
unui site cu design responsive

01

Ușor de accesat
Este același URL, indiferent de dispozitivul de pe care se accesează site-ul.

02

Pentru orice device
Site-ul se adaptează automat oricărui tip de dispozitiv pentru o navigare impecabilă.

03

Experiență placută de navigare
Utilizatorii se bucură de intuitivitate pentru o navigare optimă indiferent de rezoluție.

04

Fără conținut duplicat
Site-ul prezintă același conținut unic fără să fie necesare link-uri diferite.

Există dezavantaje ale unui site responsive?

Singurul minus al unui site responsive este costul mai ridicat în comparație cu cel al unui website clasic, fapt care se datorează renunțării la gridurile fixe și nevoia organizării site-ului în așa fel încât să poată fi accesibil de pe orice device.

Cu ce te putem ajuta?

01

End Soft Design face parte din plutonul de firme IT care aloca timp și resurse pentru îmbunătățirea continuă a calitații produselor livrate, fie că este vorba de creare de site-uri, de gazduire web și nu numai.

02

Dispunem de un portofoliu generos de clienți mulțumiți pe deplin de site-urile responsive pe care le-am creat. Acestea sunt și adaptabile și foarte ușor de navigat.

03

Ne poți solicita o ofertă pentru crearea de la zero a unui site responsive sau pentru modificarea unuia existent. Trimite un mesaj prin formularul de contact pe care îl poți accesa aici.

câteva proiecte cu design responsive

Zebra Collection

Zebra are o prezență puternică în țările nordice, fiind competitorul principal IKEA. Compania este mereu atentă la evoluția pieței, la nevoile și cerințele partenerilor de afaceri, fiind orientată către client. Astfel, a înglobat originalitatea cu modernitatea și a decis crearea unui website responsive pentru a-și putea atinge mai ușor obiectivele.

Copy Zone

Copyzone este un mix între un magazin online și un site de prezentare de servicii și lucrări. Scopul acestei companii a fost crearea unui website cu design responsive astfel încât să permită utilizatorilor să obțină fără efort toate informațiile de care au nevoie.

POPP & Asociații

Noul website Popp & Asociații este unul dintre cele mai noi proiecte importante realizate de către echipa End Soft Design. De la bun început ne-am implicat în realizarea unui website cu un design unic, modern, ușor de navigat, cât se poate de intuitiv pentru utilizatori și, bineințeles, cu design responsive.

Ai curiozități?
Nu ezita, întreabă și-ți vom răspunde!

Suntem aici pentru a ajuta afacerea ta să devină cea mai tare din nișa de business!