Creare site Responsive Web Design (RWD)

Realizare website pentru dispozitivele mobile = RWD

Tendințele manifestate în ultimii ani de accesare a site-urilor și aplicațiilor de pe internet prin intermediul unor dispozitive cu dimensiuni ale display-ului din ce în ce mai variate, pun pe jar posesorii de site-uri care își doresc să aibă un site comod-accesibil de pe orice tip de dispozitiv, de la cele cu display mare (desktop sau laptop, mai nou smart TV-uri) până la cele cu disply-uri mici (smartphone-uri și poate, în curând, chiar smartwatch-uri).

Pentru a obține un site care să ofere aceleași condiții de calitate și navigație indiferent de dispozitivul de pe care este accesat, există două variante, și anume, fie se proiectează un website separat pentru dispozitivele mobile, fie se utilizează Responsive Web Design (RWD), varianta cea mai actuală și pentru care, deși efortul inițial este destul de semnificativ, pe parcurs, nu mai este atăt de dificil de lucrat cu el.

Ce presupune designul responsive?

În primul rând, designul responsive presupune o organizare diferită a site-ului, în casete (griduri) fluide, care glisează unele în raport cu celelalte în funcție de rezoluția ecranului de pe care este accesat, elemente cu dimensiuni versatile, imagini flexibile, site-ul având totodată capacitatea de a recunoaște dimensiunile dispozitivului și de a alege versiunea optimă de afișare, pentru o experiență superioară de navigare.

AVANTAJELE
unui site cu design responsive

01

Distribuire rapidă
URL comun, indiferent de dispozitivul de pe care este accesat site-ul.

02

Accesibilitate
Site-ul se autoadaptează oricarui tip de dispozitiv.

03

Experiență placută de navigare
Navigare optimă pentru orice fel de rezoluție.

04

Fără conținut dublat
Există un conținut unic fără a fi nevoie să afișați de pe linkuri diferite același conținut.

Dezavantajele
unui site responsive

Costul de implementare este mai ridicat decât pentru un site clasic, pentru că se renunță la gridurile fixe și este necesară o organizare a site-ului astfel încât să fie la fel de accesibilă de pe orice tip de dispozitiv.

Cu ce vă putem ajuta?

01

End Soft Design face parte din plutonul de firme IT care aloca timp și resurse pentru îmbunătățirea continuă a calitații produselor livrate, fie că este vorba de creare de site-uri, de gazduire web, s.a.

02

Deja ne putem lăuda cu o serie întreaga de site-uri create responsive, site-uri de care clienții noștrii sunt multumiti, atât din punct de vedere al adaptabilității cât și ca navigabilitate.

03

Pentru a solicita o cotație de preț pentru website-ul existent modificat cu RWD sau pentru un website nou responsive vă rugăm să ne trimiteți un mesaj prin formularul de contact aici.

câteva proiecte cu design responsive

Zebra Collection

Zebra este concurentul principal IKEA în țările nordice. O firmă modernă, orientată către client, atentă la evoluția pietei, la cerintele și nevoile partenerilor și mai ales decisă să înglobeze originalitate și modern, a considerat utilă abordarea responsive tocmai pentru a putea atinge scopurile propuse.

Copy Zone

Website-ul Copyzone este o combinație a unui magazin online și a unui site de prezentare servicii, dar și lucrări. A fost creat cu design responsive pentru a permite vizitatorilor obținerea unei cantități mari de informație cu minim de efort, rapid și comod.

POPP & Asociații

Noul website Popp & Asociații este unul dintre cele mai noi proiecte importante realizate de către echipa End Soft Design. S-a dorit încă de la bun început un website complet nou, cu un design unic, modern care să permită navigarea simplă, intuitivă pentru utilizatori și cu adaptabilitate responsive.

Ai curiozități?
Nu ezita, întreabă și-ți vom răspunde!

Suntem aici pentru a ajuta afacerea ta să devină cea mai tare din nișa de business!