Internship

Internship

Ne implicăm în programe de pregătire practică a studenților

Avem colaborări fructuoase de câțiva ani, deja, cu Universitatea Politehnică București și cu Universtiatea Lillebaelt din Danemarca.

Direcțiile de pregătire pentru care asigurăm stagii de internship sunt Programarea PHP, dezvoltarea de site-uri pe WordPress în speță CSS, HTML și PHP, respectiv Grafic Design dar și Marketing Online, o direcție destul de interesantă de pregătire.

De exemplu, anul trecut End Soft Design a participat activ în programul “Din Școală Hai să ne pregătim pentru o viață activă!”, acronim SHIVA, care a acoperit perioada de practică de vara a studenților.

În cadrul programelor de pregătire, studenții participanți beneficieaza de posibilitatea de a dobândi abilități de lucru în echipa, abilități specifice direcției de practică pe care o urmează, dar și abilități de gestionare optimă a resurselor (timp) pentru atingerea la un nivel superior de calitate a targetului echipei din care au făcut parte.

Fiind primul contact cu un loc de muncă, internship-ul oferit de firma noastră pregătește studenții să relaționeze cu ceilalți membrii ai echipei, să ceară sprijin, să caute soluții, să vină cu idei, să aprecieze în mod obiectiv efortul necesar atingerii obiectivelor preconizate, dar să și aprecieze corect calitatea produsului realizat.

Devenim tot mai buni
În urma acestor programe cuantificarea feedback-ului obținut de la cursanți ne ajută să ne îmbunătățim strategia de pregătire, să devenim mai buni cu fiecare grupă de interni pregătită.

Selectarea studenților
Ne rezervăm dreptul de selectare a studenților participanți la Internship. În acest sens trebuie să susțineți niște teste și un interviu. Înscrie-te din timp, trimite un CV pe e-mail și detalii legate de Internship-ul dorit.

Programul de pregătire
De regulă, programul de pregătire a constat în 3 luni de lucru neplătite, în cadrul echipei noastre. În urmă fiecărei perioade de Internship unii dintre participanți au rămas că și angajați.

Feedback-ul studenților
care au făcut internship-ul la noi

Un colectiv excelent, proiecte provocatoare și respect față de clienți. Acestea sunt primele experiențe simțite în atmosfera Endd. Vorbind despre învățătură, am desprins foarte multe aptitudini noi legate de programare și de felul în care trebuie privit și gândit un proiect; am învățat că orice lucru , fie el cât de mic, trebuie tratat cu seriozitate maximă. Toate laolaltă m-au făcut să înțeleg ce a vrut să spună Gabi prin mesajul “dacă îți place ceea ce faci, nu vei munci nicio zi” și sunt sigur că voi păstra legătură cu EndSoftDesign și poate chiar vom lucra împreună în viitor la câteva proiecte. P.S: O să recomand această firma la oricine are nevoie de un internship bun și de încredere.

Paul-Daniel Savlovschi – University College of Nordjylland Danemarca

Stagiul de practică de la End Soft Design a fost pentru mine o experiență unică și frumoasă. În aceste 3 luni, am lucrat la diverse proiecte, fiecare având un grad de dificultate diferit. În tot acest timp, am început să am mai mult curaj și să fiu mai stăpână pe mine în implementarea unui website de la 0. Mi-am consolidat cunoștințele de HTML și CSS pentru partea de design a website-ului, dar în același timp am cochetat și cu Javascript și Jquery, limbaje pe care înainte de stagiul de practică nu le stăpâneam mai deloc, iar pe partea de backend am lucrat cu PHP. End Soft Design reprezintă o familie. Pot să spun că aici lucrurile se fac cu seriozitate și profesionalism însă există loc și de voie bună. Mi-a plăcut foarte mult atmosfera de la birou, care nu este deloc una rigidă și monotonă. Stagiul de practică făcut la firma End Soft Design m-a făcut să realizez cât de mult îmi doresc să am o carieră în acest domeniu.

Monica Radu – Universitatea Politehnică București

Vreau să va mulțumesc pentru șansă de a lucra alături de echipa EndSoft și de a învață atât de multe despre ce înseamnă a fi un webdeveloper. Mulțumesc încă o dată tuturor colegilor că m-ați acceptat în echipa voastră pentru acest internship.

Klauss Brauner – University College of Nordjylland Danemarca

Cel mai mult mi-a plăcut că am fost primite cu brațele deschise de către ceilalți colegi și am fost integrate din prima zi în echipa, ceea ce pe mine m-a ajutat foarte mult în dezvoltarea mea personală, căci de acum știu ce înseamnă să faci parte dintr-o echipa. Mi-a plăcut faptul că am avut un mentor care mi-a dat libertate să explorez, să încerc, să greșesc, să stric, toate acestea pentru a învață cât mai multe. La final mă duceam la el și îmi oferea cea mai optimă soluție. El m-a învățat să mă gândesc la soluții optime, să lucrez cât mai eficient și cât mai organizat. Așa, că de încheiere, pot să zic că am fost norocoasă că am efectuat stagiul de practică aici. Mi-a plăcut familia End Soft.

Maria DumitruUniversitatea Politehnică București

Încă din prima zi am fost întâmpinată cu profesionalism dar și cu multă căldură. Am găsit un colectiv unit și o atmosfera plăcută. Eram cam speriată văzând cât de profesional, de repede și cât de multe se făceau într-o zi de lucru. Toți v-ați purtat minunat cu mine m-ați ajutat și m-ați făcut să mă simt bine și integrată în colectivul vostru, am învățat să va apreciez. Sunteți un colectiv unit, frumos, sunteți că într-o familie, pe care te poți baza. Mi-a plăcut acest lucru și sper să pot să profesez și eu în viitor într-un colectiv așa minunat. Nu o să va uit și sper să pot să va vizitez din când în când. O să recomand cu multă căldură și apreciere firma voastră, ori de câte ori o să am posibilitatea.

Andreea Elena StuhuletUniversitatea Lillebaelt, Danemarca

Despre colectiv: a fost foarte ok să lucrez aici, în mediul End Soft…atmosfera este relaxată, colegii sunt foarte deschiși, puși pe glume, destinși. Despre mentor: m-am înțeles foarte bine cu mentorul…este chiar un mentor priceput…și am realizat că este un mare avantaj să fii ajutat de cineva atunci când ești la început de drum. M-a ajutat foarte mult în aceste 3 luni. Despre proiect: a fost interesant să lucrez la proiectul vostru, am învățat foarte multe chestii mișto. Per total, au fost 3 luni frumoase. Înainte să vin, nu mă așteptăm să fie așa…îmi imaginăm că sunteți doar niște corporatiști care nu au avut loc în Pipera (haha ), dar mi-am schimbat repede părerea..și m-am integrat foarte bine.

Dan Geafer – Universitatea Politehnică București

Chiar de când am intrat la End Soft și așteptăm să dau testul PHP, m-am uitat puțin prin sala și mi-a plăcut atmosfera. Faptul că sediul este open-space mi-a plăcut cel mai mult deoarece este mereu o atmosfera plăcută, se fac glume, putem să mai vorbim între noi. Mentorul mereu m-a ajutat atunci când am avut nevoie de ajutorul lui, chiar dacă a fost vorba de o chestie minoră, mereu a stat și mi-a explicat. Cât despre dezvoltarea mea, din punct de vedere profesional, pot spune că am învățat multe lucruri. Mi-am aprofundat cunoștințele despre PHP și Mysql și de asemenea am învățat Css. Știu că poate va așteptați și la o critică, dar din partea mea toate lucrurile sunt ok, am fost foarte mulțumită de timpul petrecut aici.

Mădălina Andreescu – Universitatea Politehnică București

Perioada de practică a fost pentru mine o experiență nouă, din care am avut de învățat. Oamenii fac locul și asta am descoperit și la End Soft, am fost înconjurat de persoane deschise și dornice să îmi ofere ajutor, chiar și mentorul care m-a ajutat să înțeleg ce înseamnă meseria de programator. Am fost surprins într-un mod plăcut încă de la început de atmosfera în care a trebuit să lucrez timp de 3 luni.

Claudiu Manta – Universitatea Politehnică București

Am avut parte de o experiență plăcută în această firma, datorită faptului că suntem mai mulți colegi, de la diferite departamente care împart o singură încăpere, cu idei sau puncte de vedere diferite. Am avut ocazia să aflu mici tipuri cu privire la anumite probleme de programare, câteva tehnici de promovare a unor produse. Îmi place că sunteți energici și că înțelegerea și atitudinea relaxată dintre toți angajații constituie un mediu propice pentru creație/productivitate și cred că fiecare dintre noi (studenții) ne-am integrat destul de ușor.

Laurențiu Stanca – Universitatea Politehnică București

A fost odată lumea tainic denumită “ENDD”. Și în această lume s-a întâmplat un eveniment uimitor, au venit patru călători ce își căutau liniștea sub Soare. Fiecare era unic și se deosebea prin dorințe și capacități, dar toți aveau un lucru în comun – veneau din aceeași lume, lumea studenției. Au fost primiți cu bine, și chiar din primele clipe au primit un loc de trăi și instrumente de muncă. Unii au fost bucuroși de sosirea călătorilor, dar cel mai mult s-a bucurat mentorul, și în scurt timp și-a arătat afecțiunea prin dorința de a lucra cu ei într-o ogradă. Ograda era mare, și au mai venit și alți localnici la ajutor. Munca era plăcută și avea roade frumoase. Călătorii erau bucuroși că într-un final au găsit și ei o ocupație pe aceste meleaguri, dar uite că se apropie timpul când le expiră viza călătorilor, și doar împăratul va putea decide cui să ofere buletin ca să poată rămâne în frumoasă lume ENDD.

Victor Locoman – Universitatea Politehnică București

Numai lucruri pozitive, nimic negativ. Pentru o prima experiență în genul asta și pentru primul contact cu un mediu de muncă, mi s-a părut perfect pentru mine, îmi pare bine că am ales să vin la voi și sper că și vouă v-a plăcut să lucrați cu mine la fel de mult pe cât mi-a plăcut mie să lucrez cu voi. Pe plan profesional, nu stau să indetaliez, chiar am învățat multe lucruri vara asta și îmi pare foarte bine că nu am stat degeaba, întotdeauna am venit aici cu poftă de lucru, determinare, dorința de a învață și curiozitate și am încercat să absorb cât mai mult atât de la mentor cât și de la ceilalți, să observ și să analizez, să țîn minte, să întreb, să-mi explic, să cercetez, să fac, să desfac, astfel încât după 3 luni, să știu că am rămas cu ceva in creieraș.

Loredana Avram – Universitatea Politehnică București