Webmail

Ce este webmail?

Webmail este o metoda de accesare a casutei dumneavoastra e-mail de oriunde si oricand. Nu conteaza daca sunteti acasa sau pe drum, intr-un alt oras sau in alta tara. Exista servere de Web, pe care va puteti conecta cu un browser de Web, si, pe lânga stiri, meteo, sport si alte informatii, va puteti citi si posta electronica.

Sunt doua categorii de servicii webmail: gratuite sau platite.

Desi ofera si multe alte servicii, site-ul Yahoo este cel mai cunoscut datorita serviciului de webmail pe care îl ofera, in categoria de servicii gratuite. Alte servicii populare de webmail sunt: Gmail, Windows Live Id, Hotmail etc.

1

Pentru serviciile de webmail platite, tot ce trebuie sa faceti este sa accesati, folosind browser-ul dumneavoastra, adresa:

2

http://webmail.domeniu.ro

sau 

http://www.domeniu.ro/webmail

3

si sa introduceti adresa dumneavoastra de e-mail si parola.

Din moment ce va accesati casuta postala prin intermediul Webului, acest serviciu se mai numeste si Web-mail.

Avantajele utilizarii webmail!

  1. Nu trebuie sa faceti nicio configurare suplimentara.
  2. Aveti acces rapid si facil la casuta dumneavoastra postala. Puteti gasi repede, usor si de oriunde un document primit recent sau mai demult folosind doar un browser obisnuit, care exista pe orice calculator conectat la Internet!
  3. Cutia dumneavoastra postala se afla pe un server usor de accesat, care merge zi si noapte, deci aveti oricand acces la ea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.