Multi webmasteri nu sunt siguri de importanta unui cod HMTL valid. Unii cred ca este foarte important sa fie valid, altii spun ca nu conteaza. Saptamana trectua, Google a spus ca un cod HTML valid este un semnal de calitate pentru un website.

Ce inseamna cod valid HTML?

Majoritatea paginilor web sunt scrise in cod HTML. Ca orice alt limbaj, HTML foloseste propriile instructiuni, termeni si sintaxe, si orice pagina scrisa in HTML ar trebui sa urmeze regulile acestuia.

Limbajul HTML se imbunatateste permanent. HMTL-ul a deventi un limbaj destul de complex, fiind foarte usor sa facem greseli. Cod-ul HTML care nu urmeaza regulile oficiale se numeste cod HMTL invalid.

De ce este un cod HTML valid important?

Motoarele de cautare trebuie sa scaneze cod-ul HMTL al site-ului dumneavoastra pentru a gasi informatia text relevanta. Daca in cod-ul HTML exista erori, motoarele de cautare nu vor fi capabile sa gaseasca toata informatia postata de dumneavaostra in pagina web respectiva.

Crawlerii motoarelor de cautare se supun standardelor HTML. Acestia pot indexa un website doar daca acesta este compatibil cu standardele HTML. Daca exista o eroare in pagina dumenavoastra web, exista sanse ca motoarele de cautare sa nu poata scana acea pagina in intregime.

Desi majoritatea motoarelor de cautare se descurca cu erorile minore din codul HTML, o singura paranteza de inchidere a unui cod HTML poate fi motivul pentru care o anumita pagina din website-ul dumneavoastra nu este indexat. Daca anumite tag-uri nu sunt inchise corect, motoarele de cautare pot ignora complet o anumita pagina.

Cum se poate verifica validitatea unui cod HTML?

Google colaboreaza cu W3.org care este o organizatie internationala ce dezvolta standardele utilizate in internet. Accesati site-ul http://validator.w3.org/ si introduceti linkul paginii pe care doriti sa o verificati.

Desi multe erori HTML nu vor cauza probleme in indexarea site-ului dumnevoastra, unele dintre ele pot tine deoparte motoarele de cautare.

Codul valid HTML face viata mai usoara motoarelor de cautare cand scaneaza un website si poate aduce un mic avantaj in pozitionarea unui website.