Cod valid HTML – semnal de calitate pentru Google

/, SEO/Cod valid HTML – semnal de calitate pentru Google

Cod valid HTML – semnal de calitate pentru Google

Multi webmasteri nu sunt siguri de importanta unui cod HMTL valid. Unii cred ca este foarte important sa fie valid, altii spun ca nu conteaza. Saptamana trectua, Google a spus ca un cod HTML valid este un semnal de calitate pentru un website.

Ce inseamna cod valid HTML?

Majoritatea paginilor web sunt scrise in cod HTML. Ca orice alt limbaj, HTML foloseste propriile instructiuni, termeni si sintaxe, si orice pagina scrisa in HTML ar trebui sa urmeze regulile acestuia.

Limbajul HTML se imbunatateste permanent. HMTL-ul a deventi un limbaj destul de complex, fiind foarte usor sa facem greseli. Cod-ul HTML care nu urmeaza regulile oficiale se numeste cod HMTL invalid.

De ce este un cod HTML valid important?

Motoarele de cautare trebuie sa scaneze cod-ul HMTL al site-ului dumneavoastra pentru a gasi informatia text relevanta. Daca in cod-ul HTML exista erori, motoarele de cautare nu vor fi capabile sa gaseasca toata informatia postata de dumneavaostra in pagina web respectiva.

Crawlerii motoarelor de cautare se supun standardelor HTML. Acestia pot indexa un website doar daca acesta este compatibil cu standardele HTML. Daca exista o eroare in pagina dumenavoastra web, exista sanse ca motoarele de cautare sa nu poata scana acea pagina in intregime.

Desi majoritatea motoarelor de cautare se descurca cu erorile minore din codul HTML, o singura paranteza de inchidere a unui cod HTML poate fi motivul pentru care o anumita pagina din website-ul dumneavoastra nu este indexat. Daca anumite tag-uri nu sunt inchise corect, motoarele de cautare pot ignora complet o anumita pagina.

Cum se poate verifica validitatea unui cod HTML?

Google colaboreaza cu W3.org care este o organizatie internationala ce dezvolta standardele utilizate in internet. Accesati site-ul http://validator.w3.org/ si introduceti linkul paginii pe care doriti sa o verificati.

Desi multe erori HTML nu vor cauza probleme in indexarea site-ului dumnevoastra, unele dintre ele pot tine deoparte motoarele de cautare.

Codul valid HTML face viata mai usoara motoarelor de cautare cand scaneaza un website si poate aduce un mic avantaj in pozitionarea unui website.

 

By | 2011-10-19T13:02:18+02:00 iulie 27th, 2011|Internet News, SEO|4 Comments

About the Author:

4 Comentarii

 1. ana martie 29, 2014 la 4:29 pm - Raspunde

  Imi trebuie un cod valid pentru facebook si nu gasesc

 2. dan ianuarie 20, 2012 la 1:04 pm - Raspunde

  Salutare.Ma pote ajuta cineva sa validez si eu site-ul http://www.newgamesarcade.info?
  Astept raspuns.Multumesc

 3. Robert decembrie 9, 2011 la 3:42 am - Raspunde

  Salutare, cum as putea sa validez un site facut in joomla: http://www.universulterapiilor.ro

  Majoritatea erorilor care apar sunt din cauza modulelor instalate.

  • Gabi Dulan decembrie 9, 2011 la 12:03 pm - Raspunde

   Salut Robert, din pacate ai prea multe erori ca sa putem veni cu solutii concrete. Ca recomandare ai putea sa refaci/reanalizezi in prima etapa toata tema. Sunt destul de multe erori legate de formatarile html (la acest capitol ai rezolva multe probleme daca ai reface tema folosind doar CSS pentru mai toate informatiile grafice si formatarile din site). Deasemeni multe erori sunt generate de iframe-ul de la facebook. Varianta aceasta extinsa de facebook contine foarte multe erori, poti utiliza o forma mai scurta de like sau link catre pagina de facebook. Nu stiu daca site-ul este bine declarat (prima linie de cod din site). Daca va avea timp, unul din colegii de la programare va arunca o privire si iti va lasa un mesaj aici.

Comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.