Adaugare linkuri parteneri in WordPress – Blogroll

Pe bara din stanga selectati:

Links/Legaturi -> Add new/Adauga link

WordPress va permite sa adaugati in baza de date legaturi/linkuri catre alte site-uri, cunoscute si sub numele de Blogroll. Aceste linkuri pot fi sortate pe categorii, importate, exportate, modificate si sterse. Acest articol va prezinta cum sa adaugati o legatura/link nou.

Primele 3 campuri ale acestei sectiuni sunt cele esentiale pentru adaugarea unui link nou.

Name/Nume

Textul care va aparea pe site si va face trimitre catre site-ul partener la click.

Web Address/Adresa web

Aceasta este adresa la care numele de mai sus va face trimitere. Uneori denumit si URL, acesta este destinatia linkului sau site-ul catre care veti merge cand accesati linkul. Ca si standard, acest camp este completat de la bun inceput cu http://

Description/Descriere

Optional puteti introduce o descriere pentru linkul dumneavoastra in acest camp. Modul in care va fi afisata descrierea in site-ul dumneavoastra depinde de cum a fost construita tema.

Categoriile

Categoriile sunt afisate ca si check box-uri care va permit selectarea uneia sau a mai multe categorii de linkuri. Noi categorii pot fi adaugate accesand sectiunea Categorii legaturi.

Target

Aceasta sectiune foloseste butoane radio care va permit sa selectati in ce mod va fi afisat linkul cand cineva apasa pe el. Nota: alegand varianta _none poate cauza probleme de validare a paginii web in care se afla linkul. In acest caz problemele de validare nu vor cauza probleme de vizualizare vizitatorilor dumneavoastra.

 • _blank – Destinatia se va deschide intr-o fereastra noua;
 • _top – Daca site-ul dumneavoastra foloseste frame-uri, aceasta optiune poate fi mai comoda. Destinatia se va deschide in fereastra web curenta in locul frame-ul din care se acceseaza. Nu va obositi sa folositi aceasta optiune daca nu folositi frame-uri sau daca nu stiti ce sunt frame-urile;
 • none – Varianta predefinita. Aceasta optiune va deschide legatura in aceeasi fereastra (sau frame-ul curent daca website-ul dumneavoastra foloseste frame-uri).

Setari legaturi (XFN)

XFN inseamna XHTML Friends Network (reteaua de prieteni care au site-uri XHTML). WordPress va permite generarea de atribute XFN automat iar dumneavoastra puteti arata care sunt relatiile dumneavoastra cu autorul site-ului catre care faceti trimitere. Informatiile XFN sunt un efort de a adauga inteles conexiunilor (linkurilor) din internet si au inceput sa tot creasca in popularitate. Puteti afla mai multe informatii despre relatiile posibile prin XFN accesand  XFN Relationship Definitions.

Cand adaugati un nou link puteti specifica in sectiunea aceasta care este relatia dumneavoastra din viata reala cu autorul site-ului catre care faceti trimitere. Linkul va avea adaugat automat tag-ul rel=”X” la codul html al linkului (unde X este relatia pe care o specificati dumneavoastra).

Legaturile XFN sunt optionale pentru linkurile din WordPress. Puteti sa nu va atingeti de aceasta sectiune si linkurile dumneavoastra vor functiona.

Definitii XFN

Pentru a specifica legatura dumnevaostra cu linkul puteti selecta din optiunile urmatoare:

identity/identitate
Bifati aceastra casuta daca faceti trimitere tot catre un site de-al dumneavoastra. Aceasta optiune le va exclude pe toate celelalte.
friendship/prietenie
Acest buton va permite sa selectati unul dintre cele 4 variante diferite de prietenie: 

 • acquaintance / cunostinta – Cineva catre care ati schimbat cateva pareri dar nu aveti o relatie stransa.
 • contact / contact – Aceasta optiune va ajuta sa contactati o persoana cu care ati luat legatura si doriti sa o faceti in viitorul apropiat. Este ca un semn prin care nu doriti sa pierdeti datele acelei persoane.
 • friend / prieten – Cineva pe care il consideri prieten.
 • none – Folositi aceasta optiune doar daca doriti sa nu completati nimic in aceasta sectiune.
physical/fizic
Bifati aceasta optiune daca ati intalnit persoana respectiva si in viata reala.
professional/profesional
Cele doua casute va permit sa selectati relatia dumneavoastra profesionala cu posesorul linkului, proprietarul site-ului catre care faceti trimitere. 

 • co-worker / co-lucrator – Cineva cu care lucrezi la un proiect sau cu care esti coleg in compania in care esti angajat.
 • colleague /coleg – Cineva din acelasi domeniu de studiu sau activitate.
geographical/geografic
Folositi aceste butoane radio pentru a specifica in ce zona geografica se afla persoana catre care faceti trimitere, comparativ cu dumneavoastra. 

 • co-resident – Cineva de pe aceeasi strada cu dumnevaostra. Un coleg de camera. Someone with whom you share a street address. A roommate. Un membru al familiei care locuieste cu dumneavaostra in aceeasi casa.
 • neighbor / vecin – Cineva care locuieste in vecinatate, la cateva strazi distanta sau chiar la dumneavaostra in bloc.
 • none – Folositi aceasta optiune daca nu doriti sa completati aceasta categorie.
family/familie
6 butoane radio pentru a specifca relatia dumneavoastra de familie. 

 • child /copil – Odrsala dumnevaostra genetica sau adoptata.
 • kin / ruda – O ruda. Cineva din familia dumneavoastra extinsa.
 • parent / parinte – Mama, Tata. Sau parintii adoptivi.
 • sibling / frate, sora – Cineva cu care impartiti acelasi parinte/parinti.
 • spouse / sot, sotie – Cineva cu care sunteti casatorit.
 • none – Bifati acest camp daca doriti sa nu apara nimic la aceasta sectiune.
romantic
Utilizati cele 4 casute pentru a defini care este legatura dumneavaostra romantica fata de autorul site-ului la care faceti trimitere. 

 • muse/muza – Cineva care va inspira.
 • crush / pasiune – Cineva cu care v-ati ciocnit.
 • date / intalnire – Cineva cu care va intalniti.
 • sweetheart / iubit–  Cineva cu  care aveti o relatie intima sau cel putin aveti o relatie stabila.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.