Tehnici Etice de optimizare site

Unele companii sau webmasteri folosesc tehnici neacceptate de motoarele de cautare sau diverse smecherii prin care obtin un salt important in motoarele de cautare. Din pacate, aceste lucruri scad calitatea site-urilor returnate in cautarile web iar motoarele de cautare isi pierd din increderea utilizatorilor.

Din aceste motive, marii jucatori de pe piata motoarelor de cautare incearca permanent sa dezvolte noi tehnologii de depistare a utilizatorilor care folosesc tehnici de optimizare neacceptate de acestea, imorale. Algorithmii de calcul sunt tot mai dezvoltati pentru a prevenii spamerii sa floodeze internetul cu site-uri de proasta calitate. Imediat ce acestia sunt depistati sunt depunctati sau chiar exclusi din indexul Google.tehnici-etice-optimizare-site

Atentie! Daca folositi programe sau metode care contravin motoarelor de cautare (fie si din greseala), va supuneti website-ul unui risk foarte ridicat. Tehnicile imorale (black hat) pot functiona pentru o anumita perioada de timp dar nu sunt o idee buna pentru continuitatea unei afaceri pe termen lung.

Echipa End Soft Design utilizeaza doar metode etice, care dureaza in timp si nu pun in pericol afacerea dumneavoastra.

Motoarele de cautare considera spam urmatoarele tehnici (din aceste motive noi nu le utilizam):

 • generarea automata de pagini care sa trimita vizitatori catre site-ul dumenavoastra principal (doorway pages)
 • website-uri fantoma care trimit automat vizitatori catre un site principal (cloaking and false redirects)
 • adaugarea abuziva, foarte multe cuvinte cheie in cadrul unei pagini web (keyword stuffing)
 • ascunderea de cuvinte cheie sub poze, de aceasi culoare cu backgroundul sau litere foarte mici (hidden text or hidden links)
 • adaugarea de pagini cu texte irelevante doar pentru a crea continut pe un website
 • acelasi continut in mai multe pagini ale aceluiasi website
 • scrierea gresita a unor website-uri foarte populare sau utilizarea unor nume apropriate, intentionat
 • ferme de linkuri sau site-uri care aduna linkuri fara alt continut doar cu scop de promovare  (link farms)
 • alte metode care incearca sa pacaleasca motoarele de cautare

Este posibil sa obtineti rezultate pe termen scurt folosind aceste metode dar cu siguranta mai devreme sau mai tarziu website-ul dumneavoastra va fi exclus definitiv din motoarele de cautare. Prin folosirea unor astfel de metode va puneti in mare pericol website-ul si chiar afacerea (in cazul in care aveti clienti si din zona web).

End Soft Design foloseste doar metode etice de optimzare site web acestea ducand la rezultate care rezista in timp:

 • optimizam paginile existente HTML si continutul paginii respective
 • construim linkuri organice de calitate
 • construim o relatie win-win intre website – utilizatorul web – motoarele de cautare

Motoarele de cautare doresc sa afiseze primele website-urile care aduc cea mai multa valoare utilizatorilor. Echipa noastra te poate ajuta sa construiesti un astfel de website.

Diferenta intre metodele etice si cele imorale

Daca folositi metode imorale o sa obtineti rezultate foarte rapid in motoarele de cautare. Din pacate Google, va elimina complet website-ul dumneavoastra din rezultatele sale imediat ce observa ca folositi astfel de metode:

metode-seo-imorale

Utilizarea de metode etice va dura mai mult pana la obtinerea rezultatelor. Totusi pozitia dumneavoastra in motoarele de cautare va creste constant si va oferi performante ridicate pe termen lung:

optimizare-site-web-metode-etice

Nu folositi metode spam (imorale), se vor intoarce impotriva dumneavoastra.

Folosind metode etice:

 • Motoarele de cautare castiga deoarece reusesc sa afiseze vizitatorilor pagini de calitate cu un continut relevant cautarilor
 • Utilizatorii castiga deoarece gasesc pe internet exact ceea ce au nevoie nemaifiind nevoiti sa deschide zeci de pagini pentru a descoperi ce ii intereseaza
 • Proprietarii website-urilor castiga deoarece reusesc sa aduca pe website vizitatori de calitate care cauta exact ceea ce ofera website-ul.

End Soft Design construieste website-uri care sunt benefice pentru utilizatorii finali, proprietarii de website-uri dar si pentru motoarele de cautare.

Un comentariu la „Tehnici Etice de optimizare site”

 1. Foarte bine spus dar din ce in ce mai putin respectat in romania. Stiu un site care genereaza pagini din fiecare cautare. Cu tot ca e vechi apare destul de sus in google si are un numar considerabil de vizitatori – deci google se pare ca inca nu face nimic in aceasta privinta.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.