Link reciproc (link exchange): este minunat, este o pacoste sau ceva intre?

//Link reciproc (link exchange): este minunat, este o pacoste sau ceva intre?

Link reciproc (link exchange): este minunat, este o pacoste sau ceva intre?

Link-urile reciproce sunt dezbatute destul de controversat intre specialistii din domeniu. Unii cred ca acestea sunt minunate altii cred ca sunt o pierdere de timp, iar un alt grup crede ca acestea functioneaza bine dar cu anumite conditii.

link_reciproc

Mai exact, care sunt parerile specialistilor din domeniu?

Sunt 3 grupari principale:

 1. Grupul 1: Linkurile reciproce nu au nici o influenta pentru website-ul tau si pozitionarea in motoarele de cautare.
 2. Grupul 2: Linkurile reciproce functioneaza normal, la fel ca orice alt link catre website-ul tau.
 3. Grupul 3: Exista un procent de diminuare al efectului datorat acestui schimb. Iar un procent mai mare de 33% de linkuri reciproce din totalul de linkuri catre website-ul tau ii pot afecta credibilitatea fata de motoarele de cautare.

Care din cele 3 grupuri are dreptate?

Webmasterii din grupul 3 considera ca un numar prea mare de linkuri reciproce poate dauna website-ului tau. Ideea este ca daca site-ul tau are un nivel de link exchange de 100% aceasta este de fapt o avertizare catre motoarele de cautare ca website-ul tau nu este de incredere.

Totusi, eu consider ca acesta nu este un bun indicator deoarece daca schimbul de linkuri este facut intre website-uri de foarte buna calitate acestea nu au cum sa primeasca o influenta negativa din cauza acestui schimb.

Pentru anumite website-uri chiar este normal sa aiba un nivel ridicat de schimb de linkuri. Cu cat este un topic mai specific cu atat acest procent ridicat de schimburi de linkuri este posibil sa existe. De exemplu ne putem gandi la un subiect gen “Pasarea Colibri”. Majoritatea website-urilor din topul motoarelor de cautare pot avea link reciproc pe acest subiect iar acestea sa adauge valoare fiecaruia dintre ele.

Daca website-urile sunt pe subiecte diferite atunci cred ca este o problema daca avem 100 link exchange.

Sa folosesti sau nu linkuri reciproce (link exhcange)?

Noi consideram ca nu ai de ce sa iti faci griji daca un link este reciproc sau nu. Nu cred ca acest lucrur conteaza. Linkurile reciproce nu sunt nici bune nici rele. Ele sunt doar linkuri si depind doar de calitatea lor, ca provin de pe website-uri de calitate sau nu.

Daca un link provine de pe un website care are continut pe aceeasi tema cu al tau atunci cu siguranta sunt linkuri de calitate. Daca un website ce are continut asemanator cu al tau are un link catre tine poti pune si tu unul catre el fara nici o problema. Trebuie doar sa tii cont ca aceste linkuri sa fii relevante si sa foloseasca vizitatorilor tai.

By | 2011-10-20T13:38:02+02:00 octombrie 9th, 2009|SEO|9 Comments

About the Author:

9 Comentarii

 1. dan februarie 4, 2012 la 8:05 pm - Raspunde

  am o intrebare…cum faci link-exchange..si ce inseamna de fapt acest link-exchange ? ajutor, va rog ! :”>

  • Gabi Dulan februarie 5, 2012 la 8:14 pm - Raspunde

   Contactezi proprietarul unui website si ii propui sa puna un link pe site-ul lui catre tine in schimbul unui link pe care il postezi si tu pe website-ul tau catre website-ul lui.

 2. Daniel Nicolescu ianuarie 15, 2012 la 6:45 pm - Raspunde

  Ok,lucrurile sunt undeva la mijloc si dupa parerea mea,insa intrebarea e alta:cum procedezi in situatia in care foarte bune directoare cu transfer de pagerank iti cere link reciproc?renunt la el sau…?pentru ca oricum sunt foarte multe in aceasta situatie

 3. Jocuri in Curtea Sco ianuarie 4, 2010 la 9:21 pm - Raspunde

  Ideea ca daca tot faci un schimb de link-uri sa nu faci cu site-uri care iti pun link-ul intre altele 100 (ex: footer) – atunci se diminueaza de tot efectul backlink-ului.

  • Jocuri barbie martie 19, 2010 la 12:36 am - Raspunde

   Da, ai dreptate, insa parerea mea este ca schimbul de link-uri ar trebui facut atunci cand un site este la inceput. De asemenea exista multe alte modalitati mai bune de promovare si de crestere a PR-ului, printre care mentionez 3-way LE sau cumpararea de link-uri de calitate

 4. Jocuri Remi noiembrie 27, 2009 la 11:57 pm - Raspunde

  Interesant, vreau sa-mi prea parts link-uri

 5. Viosss noiembrie 27, 2009 la 9:20 pm - Raspunde

  Dupa calitatea continutului din site cel mai mult conteaza numarul si calitatea linkurilor catre site. Un site cu PR5 poate conta cat cateva zeci de siteuri cu PR2.

 6. Jocuri miniclip noiembrie 22, 2009 la 9:27 pm - Raspunde

  Hmzz, consider ca aceste schimburi de link-uri sunt utile. Este mulkt mai bine insa daca ai multe link-uri directe catre tine de pe anumite site-uri iar TU nu dai catre ele link direct…

 7. Jocuri Tari Copii octombrie 23, 2009 la 3:00 pm - Raspunde

  Cu siguranta lucrurile stau undeva la mijloc. Sunt de acord cu tine, cel mai probabil conteaza calitatea linkurilor si nu numarul acestora.

Comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.