Informații oficiale Google: La ce sa ne asteptăm în vara 2013

Spammers beware! This summer, Google is going after black-hat and link spammers.

Intr-un video postat pe YouTube, Matt Cutts inginer la Google, a anuntat 9 lucruri pe care Google le va face in lunile urmatoare. Cum vor afecta aceste lucruri pozitia paginilor tale in rezultatele de cautare Google si ce poti face pentru a-ti proteja pozitiile actuale?

1. Vor fi mai multe update-uri Pinguin

In urmatoarele saptamani Google se pregateste sa lanseze urmatoarea generatie de algoritm denumit Penguin 2.0. Update-ul Pinguin 2.0 va urmari mai multe detalii decat predecesorul sau si va afecta mai multe website-uri.

Acest update va urmari in mod special website-urile care utilizeaza unelte de tip spam pentru obtinerea de back-linkuri. Daca utilizati metode automate de creare back-linkuri catre website-ul vostru, opriti-va acum. Daca programul folosit contine cuvinte gen „nuke”, „dominator” sau „brute force” este mai mult decat probabil ca website-ul pe care il promovati sa fie afectat de acest algoritm.

2. Google nu agreeaza advertorialele

Anumite website-uri utilizeaza advertorialele pentru a obtine mai multe linkuri. Matt Cutts spune ca linkurile de tip nofollow din aceste advertoriale violeaza „Google’s webmaster guidelines„. Daca achizitionati advertoriale doar pentru a obtine back-link-uri, acest lucru ar putea avea o influenta negativa asupra pozitionarii respectivului website in Google.

3. Google va urmari mai cu atentie interogarile de tip spam

Anumite interogari de tip spam atrag mai mult spam decat altele. Echipa Google va urmari mai de aproape aceste tipuri de interogari.

4. Retelele de linkuri ar putea fi in pericol

Matt Cutts spune ca Google „va merge mai in amonte” pentru a fi siguri ca anumite tipuri de linkuri devin mai putin atractive. Acest lucru va afecta probabil retelele de linkuri. Google a mai penalizat si in trecut anumite astfel de retele.

5. Google va analiza back-linkurile mai eficient

Matt Cuts spune ca Google este la inceputul dezvoltarii unor metode mult mai sofisticate de analiza a linkurile pentru a intelege mult mai bine back-link-urile. Conform acestei remarci, probabil, profilurile din forumurile care contin linkuri vor primi tot mai putina valoare.

6. O mai buna gestionare a website-urilor sparte (hacked)

Google lucreaza la un sistem imbunatatti de a detecta website-urile sparte (hacked). Acest nou sistem va fi disponbil spre sfarsitul acestui an. Deasemeni, Google si-a propus si o mai buna comunicare cu posesorii de webiste-uri sparte.

7. Website-urile cu autoritate mai mare vor fi pozitionate mai bine

Google planuieste sa ofere website-urilor care sunt o autoritate in domeniul lor o mai buna pozitionare. De exemplu un website din domeniul medical cu o autoritate ridicata va fi mai bine pozitionat decat altele care nu reprezinta o referinta in domeniu.

8. Update-ul Panda devine mai putin strict

Multe dintre website-urile afectate de update-ul Panda au fost cazuri marginale (de granita). In acest moment Google se va uita si la alti indicatori de calitate pentru a fi siguri ca anumite website-uri nu vor mai fi afectate de acest update. Update-ul Panda urmareste in mod special website-urile cu un continut de proasta calitate.

9. Mai putine grupuri de domenii

Matt Cutts spune ca numarul de  rezultate afisate pe prima pagina de la Google pentru acelasi domeniu,  va fi mai mic anul acesta. Google isi doreste ca prima pagina de rezultate sa contina informatii cat mai diversificate. A doua pagina, in schimb, ar putea contine mai multe rezultate ale aceluiasi domeniu.

Ce pot insemna toate acestea pentru website-ul vostru?

La sfarsitul acestui material video, Matt Cutts explica faptul ca Google isi doreste sa reduca numarul webmasterilor care utilizeaza tehnici de tip black-hat. Micile afaceri care utilizeaza tehnici SEO de tip white-hat vor fi avantajate.

Daca doriti sa fiti siguri ca aceste schimbari nu vor afecta negativ website-ul vostru va recomand auditul unui specialist SEO.

Un comentariu la „Informații oficiale Google: La ce sa ne asteptăm în vara 2013”

  1. Doua mentiuni:
    1) Matt Cutts se tot lupta cu spameri si pana acum nu a reusit mare lucru.
    2) Partea nasoala pentru unii este ca Penguin 2.0 chiar a facut ravagii peste ocean 🙂

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.