RO

EN

Samuru un nou motor de cautare ce incearca sa concureze Google

Un nou motor de cautare incearca sa concureze Google. Algoritmul sau nu functioneaza pe principiul linkurilor obtinute din alte website-uri si cu toate acestea returneaza rezultate bune.

  • Poate deveni o alternativa la Google?
  • Cum te poti asigura ca website-ul tau va fi gasit intr-un astfel de motor de cautare?

Linkul catre acest motor de cautare este www.samuru.com . A fost dezvoltat de compania Stremor, companie infiintata de Brandon Wirtz. In trecut, Brandon a incercat diverse metode de a pacali algoritmul Google de placere sau pentru profit. Activitatea lui s-a desfasurat mai mult in partea intunecata a lumii SEO, cunoscand foarte bine ce metode folosesc spammerii pentru a pacali motoarele de cautare.

Ce ar fi asa de special la acest motor de cautare?

In contrast cu alte motoare de cautare, Samuru nu functioneaza pe backlink-uri (linkuri de la atle website-uri catre website-ul promovat). Tehnologia din spatele acestui motor de cautare se numeste „Liquid Helium„. Conform creatorilor acest motor converteste continutul scris dintr-o pagina web in formule matematice si algoritmi pentru analiza, extractie si manipulare a informatiei. Algoritmul urmareste propozitiile si structura paragrafelor, utilizarea cuvintelor, gramatica, stilul de scris, folosind o vasta colectie de reguli proprietare, filtre si librarii lingvistice personalizate. Uf… suna destul de complicat, stiu.

Inca se lucreaza la acest motor de cautare. Intr-o discutie online, fondatorul Samuru  spunea ca „In momentul in care construiesti o tehnologie, trebuie sa izolezi testul. Noi folosim indicatori care sunt greu de pacalit fata de linkurile din alte websie-uri. Exista totusi o balanta. In momentul de fata am reusit sa stapanim cu timiditate aproximativ 100 de factori; ca sa punem totul la punct va mai dura ceva timp”

Cum sa pacalesti Samuru.com?

Samuru isi da seama daca textul dintr-o pagina are sens sau nu. Pentru a pacali acest motor de cautare, trebuie sa scrii continut util pentru vizitatori. Aceasta metoda va ajuta website-ul tau sa fie mai bine pozitionat si in alte motoare de cautare.

Samuru foloseste un concept foarte interesant. Nu ar fi de mirare ca si Google sa adauge metode similare algoritmului lor in viitorul apropiat.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.