Google va afisa rezultatele folosind si cuvinte sinonime

Google a anuntat o schimbare majora in algortimul lor de indexare a site-urilor. Astfel, motorul de cautare va afisa si site-uri care contin cuvinte sinonime in afisarea rezultatelor dupa o anumita cautare.

De ce este importanta pentru Google utilizarea sinonimelor?

Simplu, vor sa afiseze cele mai bune si relevante rezultate utilizatorilor sai. Pentru a face acest lucru algortimul Google incearca sa inteleaga cuvintele folosite in cautari. O importanta parte a acestei intelegeri este de fapt gasirea sinonimelor.

Sinonimele sunt cuvinte care inseamna acelasi lucru, de exemplu „fotografie” si „poza”. Persoanele care cauta „fotografii rasarit de soare” probabil vor fi interesati si de paginile web care contin rezultate  folosind cuvintele „poze rasarit de soare”.

O problema ar fi legata de cuvintele care au mai multe intelesuri. De exemplu, cuvantul „materie” care poate face referire la o materie de la scoala sau la compozitia a diverse elemente sau obiecte.

Google a observat ca sinonimele afecteaza 70% din cautarile efectuate in peste 70 de limbi suportate de algoritmii sai in acest moment.

Ce s-a schimbat?

Potrivit blogului oficial Google, algoritmii sai detecteaza deja cuvintele sinonime. Deasemeni au facut modificari si la afisarea acestora. Cuvintele cautate si sinonmiele acestora sunt afisate ingrosat in rezultate. Conform informatiilor publicate de Google, pot fi afisate in anumite cazuri doar sinonime ale cuvintelor cautate.

Momentan pe serverele din Romania nu functioneaza acesti algoritmi, dar ii asteptam in cel mai scurt timp.

Daca optimizarea era o provocare pentru multi specialisti din domeniu, in acest moment lucrurile sunt si mai incurcate.Recomandarile noastre pentru aceasta noua provocare sunt:

1. Optimizati diferite pagini pentru diferite cuvinte cheie folosind si sinonime. Evitati aglomerarea unei pagini cu multe cuvinte cheie, mai ales sinonime.

2. Ganditi si priviti optimizarea in afara sabloanelor. Cautati cuvinte cheie diferite care sa descrie acelasi lucru cum ar fi „rino plastie”  sau „reparatii nas”, „operatii nas”.

Un comentariu la „Google va afisa rezultatele folosind si cuvinte sinonime”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.