Teme personalizate vs teme cumpărate de WordPress

Dacă ați optat pentru crearea unui site web pe platforma WordPress cu siguranță, vă concentrați pe design și funcționalitate. Unul dintre primii pași este să decideți dacă ați prefera o temă preexistentă cu mici ajustări sau dacă aveți nevoie de o temă complet personalizată creată special pentru dvs. Ambele opțiuni au avantaje și dezavantaje: temele WordPress predefinite versus designul WordPress personalizat.

A

WEBSITE CUSTOMIZAT

Dezvoltarea unui website WordPress personalizat implică integrarea elementelor de front-end, back-end și design adaptate branding-ului și funcționalității specifice.

B

WEBSITE CU TEMĂ CUMPĂRATĂ

Pe de altă parte, temele WordPress prefabricate oferă o soluție rapidă cu funcționalități prestabilite și stiluri vizuale; trebuie doar să ajustați culoarea, textul și imaginile.

Haideți să ne uităm la avantajele și dezavantajele fiecăruia.

AVANTAJE

WEBSITE CUSTOMIZAT
 1. Inițial, veți ieși în evidență ca singurul individ sau companie online folosind acea anumită temă. Având în vedere numărul mare de bloguri bazate pe WordPress, acest lucru vă va diferenția.
 2. Optând pentru o temă personalizată, puteți solicita dezvoltatorilor să creeze toate componentele necesare specifice domeniului și afacerii dvs, dezvoltări care pot îmbunătăți experiența utilizatorului pe site.
 3. In temele personalizate pot fi incluse mult mai ușor diverse integrări de conexiune personalizată cu programe de contabilitate sau ERP-uri, CRM-uri pe care le-ar putea avea o companie.
 4. Temele custom vor avea de regulă doar necesarul de cod pentru punerea în practică a conceptului iar din acest motiv sunt mai suple și pot fi mai ușor optimizate pentru o viteză de încărcare foarte ridicată.
 5. De regulă sunt implicati mai mulți specialiști în dezvoltarea unui astfel de proiect: Graficieni, Dezvoltatori de front-end dar și de back-end, Specialisti de marketing, Project manageri, Testeri etc.
WEBSITE CU TEMĂ CUMPĂRATĂ
 1. Primul aspect este rentabilitatea. Deși anumite teme ar putea fi mai scumpe decât altele, în funcție de nivelul de personalizare și modulele adăugate acestea rămân totuși într-un buget rezonabil.
 2. Un alt avantaj semnificativ al temelor WordPress cumpărate este capacitatea lor de a fi rezistente în timp. Este important să rețineți că nu toate temele WordPress prefabricate sunt create egal. Cu toate acestea, cele de calitate superioară oferă în mod constant actualizări regulate și asistență de încredere.
 3. Timpul de implementare pentru aceste teme poate fi de 1-3 saptamani pana la un website live.
 4. Nu este necesară o pregătire temeinică de grafican, programator etc. pentru că tema vine cu un anumit set de opțiuni pe care le poate gestiona oricine cu puțină pricepere la PC. De asemenea multe dintre aceste teme oferă posibilitatea de intervenție și a unor specialiști dar de regulă cu multe limitări.

DEZAVANTAJE

WEBSITE CUSTOMIZAT

 1. Cel mai mare dezavantaj pentru cineva care are în vedere o temă personalizată WordPress este cheltuiala. Nu vă va costa sute de dolari (sau echivalentul în moneda locală), ci cu siguranță câteva mii, dar în peisajul actual, imaginea online are puterea de a vă modela succesul. Prin urmare, orice investiție în îmbunătățirea atractivității și eficacității site-ului dvs. este o decizie financiară înțeleaptă pentru afacerea dvs.
 1. Un alt aspect de luat în considerare înainte de a decide asupra unui design personalizat de site web WordPress este dacă dezvoltatorul se va ocupa de actualizările viitoare, erorile etc. adică să ofere support. Un indicator bun ar fi longevitatea firmei (o firma tânără are mai multe șanse să vă abandoneze pe drum pe când una cu peste 10-15 ani vechime în domeniu ar putea fi mai de încredere din acest punct de vedere).
 2. Timpul de dezvoltare este unul mai lung și poate varia între 1-3 luni. Pentru acest tip de proiecte în faza inițială se desenează un concept care este prezentat clientului și care suferă mai multe declinări până să ajungă în etapa de implementare. De regulă intervin mai multe specialități din domeniu până cănd proiectul ajunge live.

WEBSITE CU TEMA CUMPĂRATĂ

 1. Dezavantajele optării pentru o temă prefabricată depind în mare măsură de sursa pe care o alegeți. Respectă standardele de dezvoltare WordPress stabilite, cum ar fi distingerea funcțiilor de bază de designul temei? Este codul lor bine organizat? Cum este asistența lor pentru clienți? Cât de des lansează actualizări? Mențin ei un forum comunitar implicat pentru rezolvarea problemelor de zi cu zi?Și așa mai departe.
 1. Fiecare temă predezvoltată pe care o alegeți vine cu un dezavantaj persistent: limitarea flexibilității în personalizare. Aceasta este mai evidentă atunci când optați pentru o temă deoarece nu aveți cunoștințele necesare pentru a o crea sau adapta singur.
 2. Majoritatea temelor cumpărate au un pachet de functionalități mai consistent astfel încât să poată atrage un număr cât mai mare de clienți. Cu toate acestea, multe dintre aceste funcționalități rămân active chiar dacă nu sunt folosite. Ele acționează ca un impediment pentru proiect, acest lucru face foarte dificilă optimizarea lor în ceea ce privește viteza de încărcare.

Când vine vorba de alegerea între o temă WordPress gata făcută și dezvoltarea site-ului personalizat, nu există un răspuns clar. Deci, indiferent dacă optați pentru o opțiune prefabricată sau personalizată, este esențial să cântăriți cât mai mulți factori înainte de a lua o decizie. 

Care sunt opiniile tale despre temele WordPress personalizate versus cele cumpărate/prefabricate?
Împărtășește-ți gândurile cu noi în comentariile de mai jos!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.