Sprijin pentru dezvoltarea sistemelor de comerț electronic și a altor soluții on-line pentru afaceri

Lansare ghid definitiv octombrie 2011 –  Proiectele se finanţează în ordinea numărului de înregistrare on-line a proiectului. Valoarea minima a unui proiect este de minim 15.000 euro fara TVA, din care 70% se vor recupera din finantare.

Cererea de proiecte se estimeaza a fi lansata in luna octombrie 2011.

Tipul solicitantului eligibil

IMM-uri definite conform Legii nr. 346/2004, cu modificările şi completările ulterioare, înfiinţate în temeiul Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, cu modificările şi completările ulterioare. (intreprinderi micro (1-9 salariati), mici (10-49 salariati), mari (peste 50 salariati), cu cel putin 1 an de activitate si profit din exploatare in ultimul an incheiat.

 Cheltuieli eligibile:

A. Cheltuieli pentru servicii de consultanţă care nu constituie o activitate permanentă (exclus consultanţă fiscală, juridică):

a)     servicii de consultanţă pentru elaborarea planului de afaceri, proiectului tehnic, studiilor de piaţă, alte studii necesare pentru pregătirea proiectului; 

b)     servicii de consultanţă în domeniul managementului de proiect şi cheltuieli necesare în procesul de achiziţii.

B. Cheltuieli pentru achiziţionarea de echipamente TIC (servere, calculatoare personale de tip desktop/portabile monitoare, echipamente de reţea, echipamente periferice etc.) necesare pentru funcţionarea aplicaţiei informatice.

C. Cheltuieli pentru dotări care pot intra în categoria mijloacelor fixe, care nu intră în categoria de mai sus, necesare pentru funcţionarea aplicaţiei informatice.

D. Cheltuieli pentru achiziţionarea de aplicaţii informatice, licenţe, brevete, mărci, know-how:

a)     cheltuieli pentru achiziţionarea licentelor software necesare implementării proiectului, inclusiv baze de date şi soluţii de securitate;

b)     cheltuieli totale pentru achiziţionarea de aplicaţii informatice – parte a proiectului – pentru realizarea cărora este necesară parcurgerea următoarelor etape: analiza necesităţilor, dezvoltarea aplicaţiei, implementarea şi testarea aplicaţiei.

E. Cheltuieli pentru formare profesională:

a)      cheltuieli legate de formarea profesională a personalului care va utiliza produsele software implementate;

b)     cheltuieli legate de formarea profesională a personalului care va asigura mentenanţa soluţiei dacă acesta este angajat al beneficiarului.

F. Cheltuieli cu servicii de auditare finală a proiectului, în conformitate cu prevederile din prezentul Ghid.

G. Cheltuieli de informare şi publicitate pentru proiect, în conformitate cu prevederile din prezentul Ghid.

Rata maximă de cofinanţare: cuprinsa intre 60 – 70%, in functie de marimea IMM si aria geografica.

Mărimea finanţării acordate

Valoarea maximă a finanţării acordate: 1.850.000 LEI

Valoarea minimă a finanţării acordate: 45.000 LEI

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.