Motoarele de cautare Yahoo si Microsoft Bing fuzioneaza

Probabil ati auzit ca motoarele de cautare Yahoo si Microsoft vor fuziona. Deja negocierile sunt avansate si se preconizeaza ca noul motor de cautare sa fie online la inceputul anului 2010.

yahoo_microsoft_bing

Yahoo va renunta la tehnologia proprie si va folosi tehnologia dezvoltata pentru motorul de cautare Bing. Zona de reclame va fi administrata de Microsoft Adcenter. Cu toate acestea cei de la Microsoft vor avea acces la tehnologia Yhaoo pentru asi imbunatati propria tehnologie utilizata in motorul de cautare bing.

Se preconizeaza ca acest parteneriat va detine cel putin 15% din piata motoarelor de cautare si va deveni un concurent important pentru Google. In momentul de fata Yahoo afiseaza cele mai multe „Inbound links” dar se pare ca acestea vor fi pierdute in urma acestei fuziuni. Mai mult decat atat unele website-uri proprietare yahoo este posibil sa fie inchise, cum ar fi directorul Yahoo.                                                                                                                    fuziune-yahoo-microsoft-bing

Pe de alta parte se discuta ca din punct de vedere vizual sa ramana cele doua entitati Yahoo si Bing dar sa foloseasca aceleasi tehnologii.

Practic anul viitor o sa vedem pe piata doua motoare de cautare foarte puternice. Google nu a primit aceasta veste prea usor si se pregateste de contraatac, astfel lanseaza serviciul „Going Google„. Noi avem doar de castigat.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.