Gazduirea unei pagini de internet sau web hosting (asa sunt romanii importa tot felul de cuvinte – suna bine si gazduire site) trebuie sa respecte mai multe considerente:

– serverul sa aiba un up-time de peste 99.9%

– de preferat ca firma care va gazduieste siteul sa fie una de prestigiu

– timpul de raspuns sa fie foarte mic

– facilitatile oferite de providerul respectiv

De ce trebuie sa tinem cont de aceste considerenete?

Pai in primul rand, daca serverul are caderi si siteul dumneavoastra este inactiv perioade scurte de timp si intamplator atunci ajunge un robot de cautare pe siteul dumneavoastra ati pierdut o groaza din munca de promovare. Un vizitator pierdut se poate reintoarce candva, dar orele de munca pentru a promova siteul nu le puteti recupera. Cu alte cuvinte este bine de stiut ca motoarele de cautare va penalizeaza destul de sever daca nu pot accesa siteul dumneavoastra odata, de doua ori.

Majoritatea companiilor spun ca au un up time de 99.9%, cine poate verifica? (ar fi destul de greu). Asa ca decat sa testati pe pielea dumneavoastra mai bine aruncati un ochi pe internet si aflati care sunt cele mai puternice companii din lume. Noi ne-am ales ca partener chiar cea mai mare companie de web hosting si suntem mandrii de serviciile pe care le oferim clientilor nostri.

Chestia cu timpul de raspuns iarasi este relativa, dar este mai usor de testat. Alegeti 2-3 siteuri gazduite de providerul pe care doriti sa il testati si urmati pasii urmatori:

Daca folositi windows, apasati start -> run > tastati: cmd -> se deschide o fereastra de dos in care scrieti: ping adresasiteului (de ex: www.endd.eu) -> culegeti informatiile: vor fi afisate 4 randuri, ne intereseaza rezultatul pentru time, care este foarte bun intre 5 si 20 ms

Timpi de raspuns de peste 500ms deja trebuie sa ne dea de gandit,

Astia sunt timpii de raspuns ai siteului respectiv si in functie de ei se incarca si siteul dumneavoastra daca va fi gazduit acolo. Cam asa trebuie sa arate:

gazduire site, cateva informatii utile

Gazduire site, facilitati obisnuite

Cu facilitatile oferite este o lista foarte lunga, pentru o parte dintre ele puteti consulta oferta noastra de gazduire, dar nici acolo nu sunt trecute toate. In orice caz, pentru un utilizator obisnuit este bine sa existe acces la un panou de control CPanel de unde va puteti seta adresele de e-mail si tot de acolo puteti monitoriza traficul de pe siteul dumneavoastra. O gazduire site civilizata trebuie sa ofere cateva facilitati minime ale CPanel-ului, cum ar fi:

mail, webmail, management subdomenii, manager ftp si fisiere, acces mysql, awstats pentru statistici, si lista poate continua.

Daca ai alta parere sau ceva de adaugat asteptam opinia ta.