Inserarea de imagini in articole si pagini in WordPress

Imaginile pot fi incarcate din calculatorul personal, dintr-un URL sau dintr-o Biblioteca media.

Se pot adauga imagini de format:

 • .jpg/.jpeg
 • .gif
 • .png

Adaugarea unei imagini din calculatorul personal

1. Asigura-te ca esti in Articole/Posts -> Add New sau Pagini/Pages -> Add New sau intr-un articol/post sau pagina/page deja creata.

2.  Plaseaza cursorul in locul unde vrei sa apara imaginea. Da click pe iconita Adauga o imagine din cadrul Încărcaţi/Introduceţi sau Upload/Insert aflata deasupra editorului visual.

3. Click pe Selectati fisiere/Select files si alege imaginea din calculator pentru a o incarca;

4. Dupa ce imaginea a fost incarcata si redimensionata, puteti edita anumite setari inainte de a introduce imaginea in articol/post sau pagina/page;

Titlu/Title: Textul afisat ca indiciu (atunci cand cursorul se afla deasupra imaginii).

Text alternativ/Caption: Subtitlu afisat direct sub imagine (folosit ca text alternativ pentru imagine).

Descriere/Decription: Textul afisat in panoul de administrare sau in pagina de atasamente.

URL legatura/Link URL: Adresa web (URL) catre care imaginea va trimite. Click pe Nimic/None pentru ca imaginea sa nu duca nicaieri. Click pe URL fisier/File URL pentru ca imadinea sa trimite la original. Click pe URL articol/Post URL pentru a trimite catre articolul/pagina ce contine atasamentul respectiv.

Aliniere/Alignment: Pozitia imaginii in interiorul articolului/post sau paginii/page: Nimic/None (pentru a fi afisata acolo unde este cursorul), Stanga/Left, Centru/Center, Dreapta/Right.

Dimensiune/Size: Dimensiunea imaginii: Thumbnail, Mediu/Medium, Mare/Large, Marime intreaga/Full Size.  Aceste dimensiuni pot fi moficate in sectiunea: Setari/Settings -> Media/Media.


5. Dupa ce ai completat setarile imaginii, click pe butonul Introduceti in articol/Insert into Post pentru a insera imaginea in Articol/Post sau Pagina/Page.

Adaugarea unei imagini din URL/from URL

Procesul de mai jos descrie inserarea unei imagini care exista deja pe un alt website sau domeniu. Această metoda nu va incarca documentul/fisierul respectiv in Biblioteca media/Media Library. Deoarece fisierul este gazduit in alta parte, daca acesta este sters de pe acel website/domeniu, imaginea nu va mai funcţiona pe website-ul vostru.

1. Asigura-te ca esti in Articole/Posts -> Add New sau Pagini/Pages -> Add New sau intr-un articol/post sau pagina/page deja creata.

2. Plaseaza cursorul in locul unde vrei sa apara imaginea. Da click pe iconita Adauga o imagine din cadrul Încărcaţi/Introduceţi sau Upload/Insert aflata deasupra editorului visual.

3. Click pe tab-ul Din URL/From URL

4.  Se pot edita setarile definite mai sus inainte de a introduce imaginea in articol/post sau pagina/page.

5. Dupa ce ai completat toate setarile, click pe Introduceti in articol/Insert into Post.

Adaugarea unei imagini din Biblioteca media/Media Library

Procesul de mai jos descrie inserarea unei imagini ce exista deja in Biblioteca media/Media Library.

1. Asigura-te ca esti in Articole/Posts -> Add New sau Pagini/Pages -> Add New sau intr-un articol/post sau pagina/page deja creata.

2. Plaseaza cursorul in locul unde vrei sa apara imaginea. Da click pe iconita Adauga o imagine din cadrul Încărcaţi/Introduceţi sau Upload/Insert aflata deasupra editorului visual.

3. Click pe tab-ul Biblioteca media/Media Library.

4. Gaseste imaginea pe care vrei sa o inserezi si click pe Afisati/Show.

5. Inainte de a introduce imaginea in articol/post sau pagina/page puteti edita setarile imaginii in cazul in care acestea nu au fost completate anterior.

6. Dupa ce ati completat toate setarile, click pe Introduceti in articol/Insert into Post.

12 comentarii la „Inserarea de imagini in articole si pagini in WordPress”

 1. Intimpin o dificultae. pe word press la articole adaug mai multe poze. si cand dau distribuire din word press nu imi apare decat prima sau una din pozele adaugate. Cum fac sa imi apara la distribuire de catre alte persoane ce poza doresc eu sau cea din susul paginii de sub titlu?

  Răspunde
  • Nu prea inteleg exact ce functionalitate aveti nevoie, ne puteti specifica mai multe detalii ?, Ati incercat ceva pana acuma si nu v-a iesit ? (Postati eventual bucatica de cod pe care ati incercat-o). Un button simplu se poate face din tag-ul de HTML .

   Răspunde
 2. o problema la adaugarea imaginilor pentru o proprietate… cand dau add media, selectez fotografia si cand dau insert into post imi apare pagina goala fara a-mi adauga imaginea? cum pot rezolva

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Astfel de erori pot apare din mai multe cauze:
   1. drepturi 777 pe directorul uploads si toate directoarele din interiorul lui,
   2. imaginea depaseste ca dimesiune limita impusa de server (asta se poate schimba cu cateva comenzi in .htaccess)
   3. eroare generata de anumite pluginuri care nu sunt compatibile sau care nu sunt la ultima versiune.

   Răspunde
 3. Buna ziua. Am si eu o problema, cu un site pe o platforma wordpress. Toate imaginile pe care le incarc prin media library, imi genereaza automat pagini atasament. Nici una dintre pozele plasate in articole nu a fost directionata catre attachment page. Toate au fost directionate catre fisier, sau nu au fost directionate deloc. Cu toate astea imi genereaza aceste pagini cu atasament, sub forma www^siteulmeu^ro/denumire-articol/attachment/denumire-poza. Ideea e ca nu stiu cum pot rezolva aceasta problema, iar cei de la AdSense mi-au respins deja o cerere pentru asta. Deja unele pagini au fost deja indexate de google. Pluginurile pe care le folosesc sunt: All In One SEO Pack, Facebook Like Thumbnail, Google XML Sitemaps si Ultimate TinyMCE. Astept raspunsul dvs. Multumesc frumos!

  Răspunde
 4. Buna seara ! Am si eu nevoie de un sfat!
  M-am incurcat in setari ,sunt incepatoare ,si am reusit sa dezactivez ceva(nu stiu ce) si acum nu mai pot edita .La adaugare articol nu mai functioneaza zici un butan ,nici macar ala de ajutor sau optiuni pagina,la fel si la editare pagini…m-am blocat si nu stiu ce sa fac.am cautat pe net raspuns dar nu gasesc! Multumesc pentru rabdare !

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.