Setari Outlook, configurare e-mail POP3

Acest articol este destinat in special clientilor End Soft Design, care folosesc serviciile noastre de gazduire, dar si celor vor sa stie cum se configureaza Outlook. Acest tip de setari este cel mai frecvent. In cazul in care nu aveti specificatii speciale de la administratorul Dumneavoastra ele ar trebui sa functioneze pentru orice tip de server (fac referire la cei care nu sunt clientii nostri).

Sa trecem la fapte si sa vedem : Cum setez Outlook pentru a descarca e-mailurile de pe un server POP3?

Setarile sunt valabile pentru Outlook 2003 si Oultook 2007

Urmand pasii de mai jos totul trebuie sa functioneze perferct:

Setari Outlook 2003 POP3

1. Deschideti clientul de e-mail Outlook. In partea de sus alegeti meniul Tools – > Emails Accounts

Se va deschide o fereasta ca in imaginea de mai jos. Alegeti Next

Emails Accounts Outlook 2003

In cazul in care mai aveti alte e-maiulri setate nu o sa vedeti imaginea de mai sus iar din fereastra nou deschisa alegeti butonul Add dupa care urmati pasii de mai jos:

2. In fereastra urmatoare selectati POP3 dupa care apasati Next

3. Completati campurile din fereastra urmatoare dupa cum urmeaza:

Your name: Numele Dumneavoastra – acesta va aparea in titlul mailurilor trimise

E-mail adress: evident, adresa Dumneavoastra de e-mail (de ex. gigel@siteulmeu.ro)

User name: este acelasi cu „E-mail adress”

Password: parola aleasa….. sau primita de la furnizorul web (aici fac o mica paranteza – pentru a schimba o parola primita de la furnizorul web va logati pe siteul Dumneavoastra, unde aveti mailul, pe sectiunea /webmail. de ex. www.siteulmeu.ro/webmail/ , iar in aceasta zona va puteti schimba parola).

Incoming mail server (POP3): mail.siteulmeu.ro

Outgoing mail server (SMTP): mail.siteulmeu.ro

Dupa completarea acestor campuri apasati butonul More Settings.

4. In partea de sus a ferestrei noi deschise selectati tab-ul „Outgoing server” unde bifati caseta: My ougoing server (SMTP) requires authentication dupa care apasati ok.

5. Apasati next. Utilizare placuta, asta este tot.

Setari Outlook 2007 POP3

1. Tools – > Account Settings -> Apasati in fereastra care se deschide butonul New…

2. In fereastra urmatoare lasati selectata prima optiune si apasati Next>

3. Bifati optiunea din partea stanga jos „Manually configure server settings or additional server types” dupa care apasti Next >

4. In fereastra nou deschisa lasati prima optiune bifata „Internet e-mail” dupa care apasati Next >

5. Completati campurile din fereastra urmatoare dupa cum urmeaza:

Your name: Numele Dumneavoastra – acesta va aparea in titlul mailurilor trimise

E-mail adress: evident, adresa Dumneavoastra de e-mail (de ex. gigel@siteulmeu.ro)

Account type: Lasati selectat POP3

Incoming mail server (POP3): mail.siteulmeu.ro

Outgoing mail server (SMTP): mail.siteulmeu.ro

User name: este acelasi cu „E-mail adress”

Password: parola aleasa….. sau primita de la furnizorul web (aici fac o mica paranteza – pentru a schimba o parola primita de la furnizorul web va logati pe siteul Dumneavoastra, unde aveti mailul, pe sectiunea /webmail. de ex. www.siteulmeu.ro/webmail/ , iar in aceasta zona va puteti schimba parola).

Dupa completarea acestor campuri apasati butonul More Settings.

6. In partea de sus a ferestrei noi deschise selectati tab-ul „Outgoing server” unde bifati caseta: My ougoing server (SMTP) requires authentication dupa care apasati ok.

7. Next si Finish. That’s it.

Outlook Express nu este pe lista noastra de preferiente asa ca nu l-am inclus in aceasta prezentare.

85 de comentarii la „Setari Outlook, configurare e-mail POP3”

 1. ma intereseaza si pe mine cum setez contul de outlook pentru trimiterea automata de raspuns la e-mail-uri in timpul concediilor.

  Răspunde
 2. Buna ziua,
  Am trimis un mail cu un atash f mare, a ramas pe outgoing, daca doresc sa-l sterg nu pot. Intrebarea mea este: cum opresc un astfel de e-mail in curs de trimitere?
  Multumesc.

  Răspunde
 3. Salut.
  Am configurat Outlook-ul asa cum ai spus mai sus. Este Outlook Office 2003 Nu pot primi si nici nu pot trimite mailurile pe adresa de site.
  De la serviciu le pot citi dupa ce am facut exact aceeasi configurare. La serviciu l-am configurat mai intai apoi acasa.
  Acasa daca vreau sa intru in Outlook sa-mi citesc mailurile primesc eroarea de mai jos:
  Task 'mail.siteul meu.ro – Receiving' reported error (0x800CCC92) : 'Your e-mail server rejected your login. Verify your user name and password in your account properties. Under Tools, click E-mail accounts. The server responded: -ERR Authentication failed.'
  Multumesc mult pentru ajutor.

  Răspunde
  • Din pacate nu iti pot face o recomandare pentru ca problema poate avea multe cauze. Daca de la birou iti functioneaza poti lua legatura cu oamenii de la IT sa le ceri o paraere dupa care poti lua legatura cu providerul de internet.

   Răspunde
 4. Am incercat si port 26 si tot nu merge. Acum nu mai merge nici adresa mea. Primesc, dar nu pot sa trimit. Este o adresa de firma. Incearca tot timpul sa trimita si imi spune eroare 0x80042109 si ca outlook nu reuseste sa se conecteze la serverul de iesire (smtp)

  Răspunde
 5. Salut. Am si eu o problema cu mailul, nu poate trimite mail-uri decat in domeniul in care e serverul. Din afara doar primeste. Ms

  Răspunde
 6. Multumita indicatiilor dv. am reusit sa configurez mail-ul in outlook. Problema a aparut cand schimband utilizatorul, pe acelasi calculator, am vrut sa configurez si pt colegul meu. Am facut aceleasi setari, dar nu poate sa primeasca, doar trimite. Multumesc anticipat.

  Răspunde
  • A setat ceva gresit la: Outgoing e-mail server. Am mai intalnit o problema in retelele RDS si anume portul 25 este blocat la Outgoing. Pe multe servere este deschis (optional) portul 26. Incercati si aceasta modificare.

   Răspunde
  • Buna Maria Panciu, primesti mesaje cand scrie cineva in aceasta pagina pentru ca esti abonata la notificari. M-am uitat in zona de admin si aveti adrese de e-mail diferite. Imi pare rau pentru ce ai patit dar George nu are nici o legatura cu adresa ta de e-mail.

   Răspunde
 7. in primul rand nu te-am acuzat ci ti-am spus o situatie care exista ;in al doilea rand nici al treilea nu se scrie ,,treile,,.
  si faptul ca ai intrebat despre configurarea outlook-ului de pe acel laptop cum de a ajuns raspunsul la adresa mea de mail.nu cumva era configurat cu adresa mea de mail si intre timp daca eu am schimbat parola tu nu mai poti accesa outlook-ul? sunt cam multe coincidente dar asa cum am spus anterior poate n-ai nici o vina.ca doar nu tu ai spart magazinul unde eu lucram si am fost jefuita.pur si simplu m-a uimit fapul ca raspunsul despe configurare l-am primit pe adresa mea ca si cum eu as fi intrebat?!!!!

  Răspunde
 8. pt george:pot sa te intreb cand ti-ai luat leptopul si de ce folosesti adresa mea de e-mail?poate nu ai nici o vina dar leptopul pe care vrei sa-l configurezi este al meu si mi s-a furat de undeva din piata grivita.pe spate are lipit si numarul licentei.as vrea totusi sa-mi raspunzi

  Răspunde
  • in primul rand nu cred ca ma cunosti, in al doile rand nu se scrie leptop ci laptop, in al treile rand cum poti sa acuzi pe cineva, cand tu nici nu stii cum arata laptopul meu? Sunt convins ca esti dus cu capu rau! Pentu linistea ta il am de la firma la care lucrez si am si factura la el.
   Asa ca prietene relax..

   Răspunde
 9. Salut. Am si eu o problema. Am si eu o adresa de mail si nu o mai pot accesa, am formatat laptopul si acum cand incerc sa configurez outlook-ul imi da o eroare, cred ca imi da eroarea de la parola, am incercat sa intru si pe webmail si nici acolo nu-mi intra. ce ar trebui sa fac, sau cum pot schimba parola daca mu mai este cea pe care o stiam eu?
  Multumesc.

  Răspunde
 10. Salut Aurel. se poate seta un cont de Yahoo pe Outlook, doar ca vine un pret. Trebuie sa achizitionezi serviciul Yahoo Plus care costa 19,99$ pe an. in jur de 6 ron pe luna. Setarile pentru outlook sunt : plus.pop.mail.yahoo.com pentru incoming mail.
  plus.smtp.mail.yahoo.com pentru outgoing mail.
  bifat secure connection SSL, fara SPA activat.
  Bafta

  Răspunde
 11. Daniel, daca ai domeniu inseamna ca poti crea cate adrese de email doresti. daca vrei un email pentru firma, creaza o adresa gen contact@domeniu.ro sau office@domeniu.ro si astea le pui pe toate compurile, iar adresa personala doar pe cel pe care-l folosesti tu. pe domeniu poti accesa si direct adresa ta de email direct pe serverul de hosting printr-un control panel (webmail).

  Răspunde
 12. Nu m-am descurcat asa.
  Am facut in modul urmator. Am redirectionat gmail la mailul personal, iar pe calculatoare am facut un singur cont pentru mailul personal si pe toate le-am pus POP3, astfel toti vad toate e-mailurile care intra.
  Care ar fi problema care ar putea surveni in acest caz?

  Răspunde
 13. daniel, poti seta conturile de gmail si cel personal pe toate compurile, setezi la account – advanced – leave a copy of a messages on server- remove after 2 days.
  respectiv cate zile vrei. setand astfel pe toate compurile, vei putea receptiona emailurile indiferent ce comp pornesti primul. mesajele iti vor ramane pe serverul unde ai hostat domeniul 1-2-3 zile in functie de setarile tale. bafta

  Răspunde
 14. Buna ziua,
  Am urmatoarea problema:
  Am configurat cate 2 conturi(unul gmail si unul domeniu personal) pe outlook 2007 (cu POP3), pe doua calculatoare, ambele functioneaza, dar daca primim un e-mail pe gmail de ex apare doar pe un calculator, pe celalalt nu apare, depinde pe care calculator se incarca prima data. Cum s-ar putea face sa apara e-mailurile pe cele doua conturi configurate, pe ambele calculatoare, chiar daca pe unul dintre ele a fost citit/sters e-mailul respectiv. Din cate am citit, acest lucru se poate doar cu optiunea POP3, e adevarat?

  Răspunde
  • Seteaza pe un calculator contul personal IMAP (acest tip de setare nu iti descarca mailurile de pe server). Forwardeaza contul de gmail catre cel personal. In acest fel ai si mailurile de pe gmail in contul personal. Pe celalalt calculator seteaza contul personal POP3. Asta este tot, ai toate mailurile in ambele calculatoare. Optiunea POP3 descarca mailurile definitiv de pe server iar optiunea IMAP descarca doar o copie.

   Răspunde
 15. de pe gmail si ayahoo nu pot trimite mesaje in yahoo.la alte adrese ajunge dar pe yahoo .am primit de la google urmatorul mesaj:eroare 554 554 ceva din motive de politica.
  intrebarea este eu cum rezolv situatia?
  ma poate ajuta cineva?

  Răspunde
 16. Va rog din suflet sa ma ajutati cu o mare problema.
  Am avut e-mailul inainte „al3x_nike@yahoo.com” si nu stiu cum in timp sa transformat in „al3x_nike@yahoo.co.uk”.
  Problema mare e ca nu primesc mesaje cand cineva trimite mesaje pe @yahoo.com si vreau sa sterg o postare dupa un site si imi cere parola si eu nu o mai stiu si ca sa o aflu mi-o trimite in al3x_nike@yahoo.com iar eu nu primesc pe acest e-mail.
  Scuzati-mi gramatica sunt foarte nervos si grabit sper din suflet sa ma puteti ajuta

  Răspunde
 17. salut! am incercat sa configurez si eu outlook pentru…ati ghicit, yahoo.com. stiti cumva daca se poate configura? sau…trebuie platita taxa respectiva? multumesc

  Răspunde
  • Nu se poate, cel putin in varianta gratuita. Nu stiu pe nimeni care sa foloseasca varianta platita. Daca are cineva mai multe informatii poate ne lasa un mesaj.

   Răspunde
  • De ce sa dai banii degeaba cand exista atatea aplicatii gratis care iti pot grupa toate casutele de e-mail. Spre exeplu eu folosesc Zimbra Desktop(www.zimbra.com). Iti poti sincroniza toate casutele de email (fie ca ai pe yahoo, gmail sau outlook). Succes!

   Răspunde
 18. Buna ,
  Am si eu probleme cu contul de email deschis pe mymail.ro , de vreo 2 saptamani nu mai primesc si nu mai pot trimite mesaje pe outlook.
  Mi-a mers mai multi ani iar acum nu mai merge.
  Ce pot sa fac , am nevoie de acest email pt ca primesc mesaje la aceasta adresa .
  Multumesc.

  Răspunde
  • Mai verifica odata setarile din Outlook astfel incat sa corespunda cu cele de la mymail (nu am folosit si nu le stiu). Daca totul pare ok in primul rand este bine sa iei legatura cu cei de la mymail.ro daca pana acum doua saptamanai a functionat. Daca ai un abonament nou la RDS este posibil aici sa fie problema. Am observat la mai multi clienti ca abonamentele RCS&RDS pentru acasa (nu pe firma), care nu au un IP fix au porturile 25 si 26 blocate. In consecinta nu pot utiliza Outlook. Daca folosesti un calculator portabil incearca si din alta retea sa vezi daca functioneaza.

   Răspunde
 19. Va rog sa-mi spuneti daca pot configura 2 adrese de gmail pe outlook, pe acelasi calculator si cum. Multumesc! Astept cu nerabdare rspunsul dvs.

  Răspunde
  • Repetati exact pasii pentru setarea primului cont de gmail. Primul va ramane default si cel de pe care se vor transmite e-mailuri. Mailurile de pe ambele conturi vor intra la gramada in inbox. Pentru transmitere de pe al doilea cont trebuie selectate mereu din Outlook din pagina in care scrieti mesajul.

   Răspunde
 20. sall,pentru cei care vor sa isi seteze yahoo mail respectiv .com,va sfatuiesc sa luati de pe http://www.softpedia.com yahoo!zimbra este gen outlook numai ca asta va ajuta sa configurati mailul de la yahoo.com fara sa platiti taxa aceea de 20 de euro sau cat era pentru setarile pop3! dak aveti nevoie de ajutor,add dj_cashmaker 😉

  Răspunde
 21. Elena, intrebarea mea era daca persoana respectiva are si o alta adresa de mail cu ram. Pe cea cu ghe stiu sigur ca o are. User la dresa de mail ghe este cel cu ram, dar cum se poate sa apara user ram online si mail-ul nu. Aici nu inteleg.

  De ex, am si si eu adresa de mail cu care m-am logat pe netlog, de ex, dar cand sunt online pe netlog si verific cu user-ul meu nu apar online.

  De asta eu ma gandesc ca poate are si o alta adresa de mail cu ram si foloseste user ram la adresa de mail cu ghe. Nu stiu daca am fost f clara, dar sper sa ma intelegi. Merci de raspuns si poate ma mai lamuresti cumva.

  Răspunde
 22. Mie mi s-a intamplat cand folosesc o adresa pt a verifica id-urile de yahoo sa dea erori. Te-ai gandit la posibilitatea asta? Eu mi-am verificat una din adresele pe care nu le prea folosesc pentru a vedea daca id-ul (user,nu mail)este onfline/invisible /offline si am constatat ca nu sunt asa destepte aceste variante. Pe http://www.persiangap.com insa nu prea mi s-a intamplat sa dea eroare. Sper ca te ajuta raspunsul meu, asta daca am inteles bine intrebarea ta!

  Răspunde
 23. Merci, Gotic, de raspuns. Sper si eu ca ma va ajuta cineva. Poate imi spui, totusi, ce nu intelegi in expunerea mea, ca sa incerc, pe viitor, sa fiu mai explicita.

  Răspunde
 24. Buna Camelia, imi pare rau dar nici eu nici colegii mei nu te putem ajuta cu un raspuns. In primul rand nu folosim yahoo pentru e-mail si nici un program de vazut cine este online pe yahoo. Pe de alta parte intrebarea ta nu imi este foarte clara. Dar daca ai rabdare poate te va ajuta unul din vizitatorii nostri. 🙂

  Răspunde
 25. Am si eu o nelamurire: de ex, daca user este ram si e-mail-ul este ghe@yahoo…, eu cand verific user-ul (ram) apare online, cand verific e-mail (ghe) apare offline. Verific status-ul cu IMvisible. Cand verific cu user ram apare poza pers respective, iar email sigur este al pers in cauza (il am in adresa de mail a mea). Cum se poate? Mai are vreo adresa de mail cu ram sau cand intra pe site-uri de socializare cu user ram apare online? Asta a doua varianta nu merge ca am verificat la mine. Care este explicatia?

  Răspunde
 26. Foarte clare si utile sfaturile pentru configurarea outlook-ului. As avea si eu nevoie de un sfat suplimentar. Am reusit sa-mi configurez outlook-ul pentru adresa de servici, exista posibilitatea sa primesc mailurile atat pe adresa de firma cat si pe adresa de yahoo. Problema este ca daca vizualizez de la birou mailurile de servici nu le mai pot accesa pe cele deja citite de pe calc personal. Exista ceva setari astfel incat sa pot primi mailurile pe ambele adrese?

  Multumiri!

  Răspunde
  • Da Elena, sunt mai multe variante. Cea mai simpla este sa discuti cu administratorul serverului si sa iti faca un forward pe adresa de serviciu catre adresa ta de yahoo si asa o sa ai in ambele locuri mailurile. O alta varianta ar fi sa configurezi un Outlook la serviciu pe IMAP si unul acasa POP3. Ce ai configurat tu la serviciu este POP3 si muti setarile astea acasa. Diferenta intre cele doua este urmatoarea: IMAP doar citeste e-mailurile de pe server iar POP3 le citeste si le si descarca. In acest mod o sa ai o copie a lor pe calculatorul de la birou si cand deschizi Outlookul de acasa le descarci definitiv pentru a goli serverul. Dezvantajul asa ar fi ca daca ai primit e-mailuri dupa program si le descarci acasa nu le mai poti vedea la serviciu. Ar mai fi o varianta sa setezei ambele calculatoare cu Outlook pe IMAP si atunci mailurile raman permanent pe server. In cazul asta problema ar fi ca spatiul alocat pe server se va umple la un moment dat si trebuie sa te loghezi cumva sa mai faci curatenie acolo. 🙂

   Răspunde
 27. Este foarte important sa stii setarile providerului tau. Setarile prezentate de noi sunt generale si functioneaza la majoritatea serverelor de mail. Totusi, unele server folosesc alte porturi sau diverse optiuni de securitate. Trebuie sa le afli.

  Răspunde
 28. nu reusesc sa fac setarile la incoming mail pop3 si la out going server smtp ptr adresa de mail ex:nume@live.com

  va rog cateva sugestii

  Răspunde
 29. Salut Florin, din pacate nu te pot ajuta decat cu cateva sfaturi. Sunt foarte multe moduri de a configura serverul de mail si va fi foarte greu sa iti dau eu solutia potrivita pentru tine. In oricare din cazuri, cel mai indicat este sa ii contactezi pe colegii tai de la tehnic si sa le spui ce doresti sa faci. Ar fi bine sa stii si adresa de ip de acasa pentru ca exista posibilitatea ca serverul de POP3 sa accepte doar anumite clase de ip. Practic tu ai nevoie de setarile de securitate suplimentare care fac diferenta intre ce este prezentat mai sus si ce ai tu in realitate. Setarile pe care le prezentam noi aici sunt foarte generale, functioneaza in foarte multe cazuri, dar in mod special la clientii nostri.

  Răspunde
 30. Buna,

  As dori sa ma ajutati si pe mine daca se poate cu setari pentru outlook 2007. Tin sa mentionez ca adresa de E-mail este pe un server securizat htpps , outlook-ul il pot folosi doar de la firma, de acasa ma pot loga intradevar pe pagina lor zzzzz , dar as vrea sa imi setez totusi outlook-ul 2007 in asa fel incat sa imi pot accesa adresa de E-mail si de acasa, astfel incat sa beneficiez in totalitate de outlook 2007.

  Daca se poate va rog sa imi raspundeti la urmatoarea adresa de E-mail: zzz

  Va multumesc anticipat.

  Răspunde
 31. Salut,

  la firma pot trimite si primi emailuri, acasa pe laptop, pot trimite emailuri doar la cei din domeniul firmei, iar de primit nu pot primi daca deja le-am luat la birou cu toate ca, am bifat sa-mi lase 2 zile in srv emailurile. Toti cei din birou intampina aceasi problema. Toti acasa nu pot trimite emailuri decat in cadrul domeniului de firma. Iar de primit nimeni nu mai primeste emailurile pe care deja le-au luat la birou, toti avand bifat sa le lase 1-2 zile emailurile in serv. Pe alt domeniu hostat la aceasi firma nu am nici un fel de probleme. Care ar putea fi cauza?

  Multumesc

  Răspunde
 32. Salut Vlad, nu iti pot da un raspuns exact pentru ca totul depinde si de setarile serverului pe care ai e-mailul. Setarile prezentate de mine sunt cel mai des intalnite dar pot fi diverse alte configurari, cum ar fi accesul pe alte porturi la server pentru incoming sau outgoing sau diverse alte variante de securitate. Daca nu iti functioneaza varianta de configurare de mai sus trebuie sa ceri de la administratorul serverului setarile prin care te poti conecta la acel server.

  Răspunde
 33. Buna Danutza,

  Ca sa iti functioneze Outlook-ul pentru Google trebuie sa faci si in contul de gmail niste setari. Te loghezi in contul tau de e-mail, apesi pe settings in coltul dreapta sus, din meniul nou aparut selectezi "Forwarding and POP/IMAP", dupa care bifezi optiunea potrivita pentru tine de la sectiunea "POP Download:". 🙂

  Dupa ce activezi aceasta optiune trebuie sa iti functioneze corect (vezi ca mai sunt niste sfaturi si de la google pentru setarile Outlook, sfaturi de care ai nevoie). Daca nici asa nu iti merge inseamna ca nu folosesti una din cele doua versiuni de Outlook prezentate aici.

  Răspunde
 34. Buna,
  Am configurat asa acum ati spus dumneavoastra si nu imi merge.Am configurat pe contul de google.As dori sa stiu unde am cresit in configurare.Va Multumesc

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.