RO

Cum sa alegi un curs de web design

Tot mai mult tineri si-au facut un prieten din calculator si cu atat mai mult din internet si doresc sa treaca la nivelul urmator. Doresc sa aduca o contributie acestui domeniu extraordinar, adunat in doua cuvinte populare „web design” dar si doresc sa isi castige existenta din ceva care le face placere.Din pacate acest termen a devnenit nesemnificativ pentru acest domeniu, datorita dezvoltarii extraordinare din ultimii ani. Multi tineri se gandesc sa aprofundeze acest domeniu si nu stiu de unde sa inceapa. Scopul acestui articol este sa ii ajute cum sa aleaga un curs de web design.

In primul rand, cand ne gandim la web design ne gandim la site-uri. Constructia unui website (web design-ul) se desface deja in cateva zone distincte:

  • Grafic design
  • Animatii
  • Programare web
  • Marketing online
  • Hosting – dar acesta ar fi un domeniu conex absolut necesar existentei unui website

Este important sa va ganditi in primul rand ce va poate aduce mai multa satisfactie si in al doilea rand la bani. Banii vor veni cu siguranta daca sunteti buni in ceea ce faceti.

Foarte important de retinut este faptul ca nu puteti invata toate domeniile mentionate mai sus, poate doar daca sunteti niste mici Einstein. Nici o agentie web serioasa nu va angaja oameni buni la toate pentru ca de fapt nu vor cunoaste foarte bine nici unul din domeniile mentionate. De aceea este bine sa va ganditi de la inceput pe ce drum sa o apucati. Fiecare domeniu in parte necesita cel putin 2-3 ani de studiu si practica pentru atingerea unui nivel mediu de cunostinte.

Daca vorbim despre Grafic Design automat ajungem la programe dedicate cum ar fi: Adobe Phososhop, Illustrator, Corel, Indesign si altele

Daca vorbim despre Animatii flash ajungem la programe gen: Adobe Flash, Adobe after effects, Silverlight, 3d Max (pentru grafica 3d), aici avem chiar si programare in Action Sript si altele

La partea de Programare web sunt chiar foarte multe variante, voi incerca sa punctez cateva: PHP (foarte popular cu multe resurse pe internet), MySql,  Javascript, ASP, jQuery, Ajax, CSS.

In zona de Marketing online inca nu exista niste tehnologii consacrate, aici exista doar mult studiu pe net si de preferat un specialist care sa te indrume sa dai la o parte informatiile inutile sau vechi.

Pe partea de Hosting va puteti gandi la specializarea pe serverele Linux sau Windows care si ele la randul lor aduna multe softuri si tehnologii complementare.

Deja am insirat tot felul de termeni care pentru multi par a fi limbi straine. Daca luam fiecare termen in parte o sa vedem ca sunt milioane de informatii pe internet, pentru fiecare in parte. Volumul de informatie este COLOSAL.

Acum ca avem deja mai multa ceata, incotro o apucam?

Recomandarea mea pentru orice incepator ar fi in primul rand sa testeze niste platforme CMS de constructie website-uri, gratuite, deja consacrate, cum ar fi: WordPress sau Joomla (mai sunt multe altele). Le instalati pe un server (este destul de simplu), puneti pe ele teme grafice si module gratuite si usor usor aveti un site online. Dupa care incercati sa faceti mici modificari si o sa vedeti care va atrag si care va enerveaza mai mult (ma refer aici la modificari – grafice, de programare de animatii etc). Alocati cel putin 2-3 saptamani pentru aceste teste. Folositi doar materiale si informatii gasite pe net. Cand deja aveti o mica idee de ce va place mai mult va puteti gandi la domeniul in care sa avansati si incare sa va puteti lasa amprenta creatoare sau invoatoare.

Ar fi o pierdere de timp sa faceti un curs de PHP si voua sa va placa de fapt Animatiile si programarea in Action Script. De aici incolo devin utile si cursurile.

Spor la invatat.

3 comentarii la „Cum sa alegi un curs de web design”

  1. Buna ziua,
    Ma intereseaza sa iau un curs de web design. Am gasit pe site-ul dvs.,indrumari foarte bune, in a porni si invata despre web design. Multumesc !
    Nicoleta Giurescu

    Răspunde
  2. Eu unul vad aceste cursuri ca pe un soi de studii de master. Cum spune si articolul, pentru baza, cel mai bine e sa inveti de pe internet, sunt o multime de tutoriale si poti folosi CMS-uri gratuite ca sa-ti incerci fortele. Si mai este pe deasupra si un test al perseverentei in domeniu, daca dupa 2-3 saptamani, o luna, de invatat de pe internet si de exersat, inca te pasioneaza domeniul, merita sa investesti intr-un curs de webdesign, si atunci ai sa stii si ce te intereseaza mai mult si aspectele in care e mai dificil sa inveti singur si ai nevoie de asistenta.

    Răspunde
  3. Un curs de webdesign nu strica niciodata. nu este neaparat nevoie sa lucrezi in domeniul acesta daca ai un curs de web design. vezi si tu paginile web care sunt frumos lucrate din alt punct de vedere

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.